Terug

Exposities

Exposities

Galerie First Class Art uit Numansdorp verzorgt de exposities in het gebouw. (info@firstclassart.nl of 0653187360). Deze zijn doorgaans tijdens kantoortijden (10-12 en 14 -17 uur) te bezichtigen. Daarnaast bieden we een open platform aan jonge kunstenaars en voor projecten die verbanden leggen met de muziekactiviteiten. Ook andere ideeën zijn altijd van harte welkom. Heb je een geweldig idee? Neem dan contact op via cultuur@vancappellenhuis.nl.

Gedurende deze periode zijn er kunstwerken te zien uit de vaste collectie van de galerie, onder andere werken van de in Georgië geboren kunstenaars Nugzar Kakhiani, Zaal Megvinetukhutsesi, Alexey Kvaratskheliya (zie de slideshow), Gia Tskhadaia, David Popiashvili en Zura Kalanda. Er zal in deze periode ook tussendoor worden gewisseld. Dat betekent dat er meerdere werken van deze kunstenaars te zien zullen zijn. 

De exposities die er zijn en komen:

  • Wisselende zomerexpositie      : 11 juni t/m 6 september 2018
  • Weekend expositie                  :   7 t/m 9 september 2018
  • Expositie: ''Rood, wit, blauw''     : 10 september t/m 8 oktober
  • ''Colourful world''                        :  9 oktober t/m 19 november
  • Winterexpositie                         : 20 november t/m 5 januari 2019

Hieronder meer informatie.

Wisselende zomerexpositie

Gedurende deze periode zullen er kunstwerken te zien uit de vaste collectie van de galerie. Te zien zijn onder andere werken van de in Georgië geboren kunstenaars Nugzar Kakhiani, Zaal Megvinetukhutsesi, Alexey Kvaratskheliya, Gia Tskhadaia, David Popiashvili en Zura Kalanda.

De "Beeldige" zomerse Van Cappellentuin, met beeldhouwwerken van Nell Boerma

In de komende zomermaanden is de tuin van het Van Capellenhuis weer opgesierd , beeldhouwer in Capelle aan den IJssel. Te zien tijdens kantooruren (10 -12 en 14 -17 uur)

KUNST KOPEN “T.E.A.B.”

Kunst kopen "tegen elk aannemelijk aanbod". Officiële opening vrijdag 7 september 20.00 uur.

“ROOD, WIT, BLAUW”

10 september t/m 8 oktober “ROOD, WIT, BLAUW” , groepsexpositie Nederlandse kunstenaars. Speciaal voor deze expositie zijn diverse werken ter beschikking gesteld door bekende en minder bekende Nederlandse kunstenaars.

“COLOURFULL WORLD”, werken van Eelco Parel

Deze in Curacao geboren kunstenaar schildert al tientallen jaren, maar exposeert pas sinds 2017.Zijn werken zijn zeer kleurrijk. Zijn werken zijn zeer kleurrijk. Vermaard zijn ook zijn werken uit de serie bewerkingen van oude meesters uit de Gouden Eeuw, zoals Johan van Ruisdael en Cornelis Springer

“WINTEREXPOSITIE”

Gepresenteerd zullen worden een selectie kunstwerken van diverse in Georgië geboren olieverfkunstenaars, o.a. Merab Gagiladze,

''Tearrific-Art'' van Daniëlle Hoppenbrouwers - Damesportretten (tot en met 7 juni 2018)

''Tearrific-Art'' van Daniëlle Hoppenbrouwers (tot en met 7 juni 2018) - Damesportretten. Het centrale thema in haar werk is de vrouw, met name de vrouwelijke kracht en sensualiteit. De collagewerken zijn zeer bijzonder!! Grote stapels tijdschriften vullen het atelier van deze kunstenares.

En plein air: Dimitrios Voyiazoglou

Solo expositie Nugzar Kakhiani

Solo-expositie Zura Kalanda

Ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag is in galerie van Cappellen een solo-expositie ingericht met werken van de in Georgië geboren beeldend kunstenaar en dichter Zura Kalanda.