Exposities en kunstverkoop

Galerie First Class Art verzorgt de exposities in het gebouw. Deze zijn tijdens kantooruren (10.00 -12.00 uur & 14.00 -17.00 uur) te bezichtigen, voor zover de ruimtes beschikbaar zijn op het moment van uw bezoek.
Informeer van te voren telefonisch bij het Van Cappellenhuis (010 - 2842026) als u er zeker van wilt zijn alle werken te kunnen zien. Groepen (v.a. 5 personen) uitsluitend op afspraak.

  • De tentoongestelde werken zijn doorgaans ook te koop. Informatie:info@firstclassart.nl of 0653187360.
  • Hieronder vindt u meer informatie over de huidige exposities.

Ton Schulten – onze colourist

Unieke expositie van gesigneerde zeefdrukken met beperkte oplage van deze bekende kunstenaar uit Ootmarsum. Velen bezochten zijn prachtige museum in deze Twentse stad, maar nu is zijn werk in Capelle aan den IJssel te bewonderen.

Drukinkt aan je vingers

Deelnemende kunstenaars: Adriana Balke, Hilco Bogert, Cees van der Elst, Siet van Leyden, Janni Hagoort , Krijn Rook en Marion Rutten.Getoond worden grafiekwerken in beperkte oplage van een kunstcollectief uit Delfshaven in diverse grafische technieken, o.a.: mezzotinten, houtsneden, blinddrukken, monotypes, houtsneden en meer….. Let op: tijdens de Open Monumentendag op 10 september tevens diverse demonstraties grafiek maken door de aanwezige kunstenaars.

Diverse wisselende exposities

Het programma wordt in de loop van het najaar bekend.

Georgian Contemporary Art

Voor deze expositie zijn olieverf werken geselecteerd van o.a. Alexey Kvaratskeheliya, David Giorgadze, Nugzar Kakhiani, Zura Kalanda, David Popiashvili en Merab Gagiladze. Deze hedendaagse kunstenaars hebben gemeen dat ze allen in Georgië zijn geboren en daar ook hun professionele opleiding hebben gevolgd op de diverse academies in dit land gelegen in de Kaukasus.

Capelse Kunst- en atelierroute

Zaterdag 28 en zondag 29 mei Capelse Kunst geëxposeerd door 6 kunstenaars. 12.00 -17.00 uur

‘’Het palet van de kleurenkoning’’ - Johan Huijzer

Werken van Johan Huijzer in de solo expositie in de galerie in het prachtige van Cappellenhuis. Het is de eerste keer dat het werk van deze kunstenaar met abstracte werken te zien is.

KUNST VAN VER DICHTBIJ

Werken van ca 20 kunstenaars van alle continenten zijn bij elkaar gebracht in deze bijzondere expositie. De rode lijn hierin is de ver-dichtbij ‘’controverse’’, die in praktijk minder groot blijkt te zijn; deze vervaagt namelijk steeds meer naarmate de kijker inzoomt op het werk van de kunstenaars.

SOLO-EXPOSITIE DAVID GIORGADZE

De werken van deze impressionistische Georgische kunstenaar staan in de spotlights. Klassiek muziek, Bijbelse thema's en diverse stadsgezichten worden gepresenteerd