Archief voorstellingen

Hieronder staan voorstellingen die eerder in Het Van Cappellenhuis zijn gegeven. U kunt zich hiervoor NIET meer inschrijven. Klik hier voor het huidige programma.

  Gewijzigde datum; aanvang 21.00 uur: ENTARTETE KUNST, Lezing met muziek

  Door kunsthistorica Josée Claassen. Vanaf het moment dat de nazi’s in Duitsland aan de macht kwamen, in 1933, was er in Duitsland tot het einde van de oorlog, in 1945, een regime waarbij het vele kunstenaars onmogelijk gemaakt werd te werken. Kunstenaars van wie hun werk als ongewenst werd beschouwd, mochten niets meer verkopen of tentoonstellen. Van ongewenste componisten mocht het werk niet meer uitgevoerd worden. Dat gold voor vele moderne kunstenaars en componisten en per definitie voor joden.

  Gewijzigde datum; aanvang 19.00 uur: ENTARTETE KUNST, lezing met muziek

  Door kunsthistorica Josée Claassen Vanaf het moment dat de nazi’s in Duitsland aan de macht kwamen, in 1933, was er in Duitsland tot het einde van de oorlog, in 1945, een regime waarbij het vele kunstenaars onmogelijk gemaakt werd te werken. Kunstenaars van wie hun werk als ongewenst werd beschouwd, mochten niets meer verkopen of tentoonstellen. Van ongewenste componisten mocht het werk niet meer uitgevoerd worden. Dat gold voor vele moderne kunstenaars en componisten en per definitie voor joden.

  Aanvang 21.00 uur: IN DE GEEST VAN BEETHOVEN

  Er zijn helaas geen kaarten voor deze voorstelling meer beschikbaar. Met het Brackman Trio: Tim Brackman (viool), Kalle de Bie (cello), Rik Kuppen (piano). Weer teruggevraagd, deze drie jonge topmusici die grote successen boeken en die in 2018/2019 in het van Cappellenhuis optraden als “onze” Artists in Residence 2018/2019. Op het programma in ieder geval het geheimzinnige “Geister Trio” van Beethoven, misschien wel zijn mooiste kamermuziekwerk, en het fascinerende Pianotrio nr. 3 van de rijpere Brahms.

  Aanvang 19.00 uur: IN DE GEEST VAN BEETHOVEN

  Er zijn helaas geen kaarten meer beschikbaar. Met het Brackman Trio: Tim Brackman (viool), Kalle de Bie (cello), Rik Kuppen (piano). Weer teruggevraagd, deze drie jonge topmusici die grote successen boeken en die in 2018/2019 in het van Cappellenhuis optraden als “onze” Artists in Residence 2018/2019. Op het programma in ieder geval het geheimzinnige “Geister Trio” van Beethoven, misschien wel zijn mooiste kamermuziekwerk, en het fascinerende Pianotrio nr. 3 van de rijpere Brahms.

  Aanvang 21.00 uur: MUZIEKTHEATERVOORSTELLING “DE BLUES VAN KATTENBURG”

  met Eleonore Pameijer (dwarsfluit), Tobias Borsboom (piano), Harpert Michielsen (acteur), Tonje Langeveld (regie) Een voorstelling over componisten die door de oorlog het zwijgen zijn opgelegd (vermoord zijn) en vergeten. Met toegankelijke, swingende muziek en ontroerende verhalen.

  Aanvang 19.00 uur: MUZIEKTHEATERVOORSTELLING “DE BLUES VAN KATTENBRUG”,

  met Eleonore Pameijer (dwarsfluit), Tobias Borsboom (piano), Harpert Michielsen (acteur), Tonje Langeveld (regie) Een voorstelling over componisten die door de oorlog het zwijgen zijn opgelegd (vermoord zijn) en vergeten. Met toegankelijke, swingende muziek en ontroerende verhalen.

  Aanvang 21.00 uur: FEESTELIJK OPENINGSCONCERT IN SPAANSE SFEER MET FLAMENCO EN TAPAS!

  met AZULES & FRIENDS. Ana Azules (flamencodans), Juán Peñas (flamencozang), Jürgen Rijkers (flamencogitaar), Juri Kuefner (percussie). Zigeuners en de oude bewoners van Spanje versmolten zijn tot een nieuwe uiting: een wereld van prachtige poëzie, muziek, fascinerende ritmes en adembenemende dans.

  Aanvang 19.00 uur: FEESTELIJK OPENINGSCONCERT IN SPAANSE SFEER MET FLAMENCO EN TAPAS!

  met AZULES & FRIENDS. Ana Azules (flamencodans), Juán Peñas (flamencozang), Jürgen Rijkers (flamencogitaar), Juri Kuefner (percussie). Zigeuners en de oude bewoners van Spanje versmolten zijn tot een nieuwe uiting: een wereld van prachtige poëzie, muziek, fascinerende ritmes en adembenemende dans. “A ti te pondria, un puente pa’ que pasaras de tu casita a la mia.”

  Aanvang 14.00 uur: MUZIKALE KINDERVOORSTELLING “EN TOEN KLONK ER MUZIEK” (6+)

  Door KLASSIEK OP ZUID i.h.k.v. de Kinderboekenweek i.s.m. de Bibliotheek aan den IJssel, met Miranda Rademaker (viool), Saskia Rodrigues Pereira (piano) en Joyce Turek (verteller). I.v.m. de coronamaatregelen is het aantal bezoekers beperkt.

  Eerste van een serie Luisterkringbijeenkomsten (alleen voor leden)

  Luisterkringbijeenkomsten in september, oktober, november en december. ALLEEN VOOR LEDEN 23 september, 7 en 21 oktober, 4 en 18 november, 2 en 16 december. Normaal € 38,--; vrienden € 32,--