Archief voorstellingen

Hieronder staan voorstellingen welke eerder in Het Van Cappellenhuis zijn gegeven. U kunt zich hiervoor NIET meer inschrijven. Klik hier voor het huidige programma.

  CURSUS KUNSTGESCHIEDENIS door drs. PATRICIA HUISMAN Blok I: Meesterwerken II (6 lezingen)

  Beroemde topstukken uit de kunst: iedereen kent het plaatje wel, maar wat is eigenlijk het hele verhaal dat er achter schuilgaat?

  KERST IN KLANK EN BEELD Lezing door kunsthistorica Josée Claassen

  Met Kerstmis vieren we de geboorte van Christus. Dat heeft al vele eeuwen lang beeldend kunstenaars en componisten geïnspireerd tot de prachtigste werken. Een bijzondere lezing over de wijze waarop het Kerstfeest in de loop van de tijd verbeeld en verklankt is in de westerse wereld.

  SCHAAKTOERNOOI VOOR CAPELSE BASISSCHOOOLEERLINGEN o.l.v. de Capelse Schaakvereniging

  Op zaterdag 25 november wordt in het Van Cappellen huis het eerste Capelse schoolschaaktoernooi georganiseerd door de Capelse Schaakvereniging. Alle kinderen die op een Capelse basisschool zitten, kunnen hier aan meedoen. Het toernooi is zowel voor beginnende als gevorderde schakers.

  CONCERT “MISTER KREISLER – DE MAN EN ZIJN MUZIEK” door het DUO HÜLSMANN & BOLT plus gratis champagneproeverij

  De zeer bekende violist Kees Hülsmann (in onze regio vooral bekend als de concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest) en begaafde pianiste Marian Bolt nemen u mee op een muzikale reis langs alle continenten aan de hand van zijn bewogen leven. Om 15.30 uur begint de champagneproeverij.

  BETOVEREND KELTISCH KERSTCONCERT, “A CELTIC CHRISTMAS” door het MERAIN TRIO

  Met Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Sfeervol, warm en vrolijk met een vleugje mystiek: zo is het Keltische kerstconcert van Merain!

  Kerstverhaal: "Tobias en zijn kameel," door Peter Lems

  Een kerstsprookje na de kerst? Ja, want de kerstperiode is pas voorbij met de komst van de Drie Koningen, de drie Wijzen uit het Oosten. Dat wordt al eeuwenlang op 6 januari gevierd. En in het verhaal van Tobias en zijn kameel' spelen de drie Wijzen een heel belangrijke rol! i.s.m. de bibliotheek.

  BRUISEND, FEESTELIJK NIEUWJAARSCONCERT door het PIANODUO BETH&FLO

  Twee pianistes die het liefst concerten geven die niet alleen concerten zijn. Dat zijn Claudette Verhulst en Elsbet Remijn, beiden in 2014 master klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als pianoduo Beth&Flo maken zij een klassiek recital vrolijk en verrassend.

  OPERAPROJECT met HENK VISSER NR. 2 : TOSCA van PUCCINI

  In dit seizoen zijn er verschillende opera’s te zien zijn in Nederland, zoals La Traviata bij de Reisopera, Tosca en Carmen via de voorstellingen in Pathé en Cinerama. In het Van Cappellenhuis neemt operakenner Henk Visser u ter voorbereiding mee. Deze keer is Tosca aan de beurt

  MUZIEKTHEATERVOORSTELLING “DE GRENS”

  Spel, zang en harp: Ekaterina Levental Regie: Chris KoolmeesMuziektheatervoorstelling De Grens is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental als 16 jarige vluchteling. In een indrukwekkende one-woman-show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen.