Terug

Programma

Programma

Het Van Cappellenhuis wil zich allereerst en steeds meer profileren als een kamermuziekcentrum voor klassieke muziek, maar zal daarnaast altijd graag andere muziekstijlen en kunstvormen binnen haar muren blijven halen. Andere activiteiten zijn de Luisterkring, de kunstgeschiedenislezingen en het Vrouwenkoor. Tijdens kantooruren (10-12 uur en 14-17 uur) kunt u vrij binnenlopen om de exposities te bewonderen (uiteraard geldt dit niet in een lock down-periode).

We hopen u in het Van Cappellenhuis te ontmoeten.

 

  OPENING SPECIALE EXPOSITIE

  Start van een speciale expositie, met achtergrondmuziek door Jacqueline Edeling (bandoneon en diverse andere balginstrumenten) en Thea van de Meer (gitaar). Een antal werken is ook direct te koop.

  OPEN HUIS MET DIVERSE OPTREDENS - OPEN MONUMENTENDAG MET RONDLEIDINGEN - KIJKDAG EXPOSITIE

  onder voorbehoud Op Open Monumentendag is het Van Cappellenhuis vrij toegankelijk. Geniet van muziekoptredens, bezoek de oude Regenentenkamer en bewonder de kunstwerken.

  FEESTELIJKE VERKOOP VAN KUNSTWERKEN VAN DE SPECIALE EXPOSITIE

  Met achtergrondmuziek door Jacqueline Edeling (bandoneon en diverse andere balginstrumenten) en Thea van de Meer (gitaar)

  Eerste van een serie Luisterkringbijeenkomsten (alleen voor leden)

  Luisterkringbijeenkomsten in september, oktober, november en december. ALLEEN VOOR LEDEN 22 september, 6 en 20 oktober, 3 en 17 november, 1 en 15 december 2021 Normaal € 49--; Voor vrienden van het Van Cappellenhuis: € 42,--

  Met inspiratie het weekend in. Vandaag: Brigitte Spee: VAN 0 TOT 100 FIT EN VITAAL? GEBRUIK JE HERSENS

  Vandaag neemt Brigitte Spee u mee in de wondere wereld van ons brein en geeft u daarvoor als het ware de gebruiksaanwijzing.

  WORDEN WAT JE WIL, VROEGER EN NU

  Familievoorstelling i.h.k.v. de Kinderboekenweek i.s.m. de Bibliotheek aan de IJssel

  FEESTELIJK OPENINGSCONCERT MET HARPDUO SANNE & SARA met Sanne Bakker en Sara van den Brink (harp)

  Op 18 april 2019 wisten Sanne & Sara tijdens het lunchconcert in het Isala Theater het publiek volledig in te pakken met hun fraaie harpspel met verrassende elementen, reden om hen nu voor dit openingsconcert te vragen.

  OP REIS MET DVORAK

  Met het semi-professionele ensemble “Klassiek op Zuid” o.l.v. Miranda Rademaker

  BEELDEND KUSTENAAR EN COMPONIST, EEN GOED KOPPEL

  Kunstlezing met muziek door kunsthistorica Josée Claassen. Bij deze lezing worden – aan de hand van prachtige beelden en klinkende muziek - vier duo’s belicht en wordt verteld wat zij met elkaar van doen hebben,

  Met inspiratie het weekend in. Vandaag: WAT LAAT IK NA. Marina Milenkovic met: Alles wat je met je dierbaren moet regelen rondom je erfenis.

  Marina Milenkovic, schrijfster en Register Estate Planner. Na het verlies van haar partner ontdekte Marina Milenkovic dat slechts 8% van de Nederlanders hun erfenis goed heeft geregeld.