Terug

Programma

Programma

Het Van Cappellenhuis wil zich allereerst en meer en meer profileren als een kamermuziekcentrum voor klassieke muziek, maar zal daarnaast altijd graag andere muziekstijlen en kunstvormen binnen haar muren blijven halen.

Voor het seizoen 2019-2020 zijn we een samenwerking aangegaan met “GROUNDS” ofwel het “WORLD MUSIC AND DANCE CENTRE” uit Rotterdam, dat wereldwijd faam geniet omdat dit de enige organisatie is waar het mogelijk is – i.s.m. Codarts  -  wereldmuziek op conservatoriumniveau te studeren en waar beroemde wereldmusici  lesgeven die hiervoor van over de hele wereld naar Rotterdam komen.  In  het programma zijn een aantal wereldmuziekconcerten opgenomen die via GROUNDS geregeld zijn. De maand januari zal in het Van Cappellenhuis zelfs “DE MAAND VAN DE WERELDMUZIEK” worden!

Bestellen van kaarten doet u via de aankondiging van de voorstellingen hieronder.
Andere activiteiten zijn de Luisterkring, de kunstgeschiedenislezingen en het Vrouwenkoor. Tijdens kantooruren kunt u vrij binnenlopen om de exposities te bewonderen.
We hopen u in het Van Cappellenhuis te ontmoeten.
 

  ARGENTIJNSE TANGO EN FOLKLORE & CUBAANSE BOLERO & KLEZMER/GYPSY JAZZ

  Tango en Bolero: Isabel Bermejo (vocals) & Kaspar Uljas (bandoneon); Klezemer/ gypsyjazz: Tim Panman (gitaar) & Tijmen Veelenturf (viool).

  OP REIS!

  Door het semi-professionele ensemble Klassiek op Zuid o.l.v. Miranda Rademaker

  HET LAM GODS EN JAN VAN EYCK

  Een lezing met muziek over het gerestaureerde Lam Gods en Jan van Eyck door Josée Claassen

  LES VIEUX AMIS

  Door onze “Artists in Residence”, musici van De Bezetting Speelt; 3e concert van de serie van 4. Alexander van Eerdewijk (hobo), Annet Karsten (fagot) en Thomas Beijer (piano)

  CONCERTLEZING “MATA HARI EN DE MUZEN”

  Door Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello), Tobias Borsboom (piano)

  CONCERT I.S.M. DE STICHTING CLASSIC YOUNG MASTERS

  Met Jules Baeten (klarinet), Julian van der Linden (saxofoon), Elisabeth Rikken (piano) en Matthijs Jonge (piano)

  COOLHAVEN QUINTET

  Met Armand van Wijck – chromatische mondharmonica & composities, Máté Lachegyi – piano, Tiago Lageira – gitaar, Stef Joosten – basgitaar, Floris van Elderen – drums i.s.m. GROUNDS/WMDC

  DUO ROUTE SOLEIL

  Maaike Kitslaar (zang), Jaap Somsen (accordeon/piano) Met chansons en Frans repertoire uit de 50-er jaren, muziek die vaak in de kroeg ontstond, soms een tikkie rauw, maar recht uit het hart! L’important, c’est la rose…

  MUZIKAAL GEDICHT

  Door onze “Artists in Residence”, musici van De Bezetting Speelt; 4e concert van de serie van 4. Imre Rolleman (fluit), Léon van den Berg (altviool), Doriene Marselje (harp)