Terug

Concerten etc.

Concerten etc.

Het Van Cappellenhuis profileert zich als kamermuziekcentrum voor klassieke muziek, maar haalt daarnaast graag andere muziekstijlen en kunstvormen binnen haar muren. Andere activiteiten zijn de Luisterkring, de kunstgeschiedenislezingen en de beide koren voor vrouwen. Tijdens kantooruren (10-12 uur en 14-17 uur) kunt u vrij binnenlopen om de exposities te bewonderen (uiteraard geldt dit niet in een lock down-periode).

We hopen u in het Van Cappellenhuis te ontmoeten.

 

  OP REIS MET DVORAK

  Met het semi-professionele ensemble “Klassiek op Zuid” o.l.v. Miranda Rademaker

  BEELDEND KUSTENAAR EN COMPONIST, EEN GOED KOPPEL

  Kunstlezing met muziek door kunsthistorica Josée Claassen. Bij deze lezing worden – aan de hand van prachtige beelden en klinkende muziek - vier duo’s belicht en wordt verteld wat zij met elkaar van doen hebben,

  Met inspiratie het weekend in. Vandaag: WAT LAAT IK NA. Marina Milenkovic met: Alles wat je met je dierbaren moet regelen rondom je erfenis.

  Marina Milenkovic, schrijfster en Register Estate Planner. Na het verlies van haar partner ontdekte Marina Milenkovic dat slechts 8% van de Nederlanders hun erfenis goed heeft geregeld.

  Muziektheatervoorstelling “SCHOPPENVROUW”

  Met Ekaterina Levental (mezzosopraan en performance). Medewerkers achter de schermen: Philippe Thuriot – accordeon en arrangementen, Jo Vercruysse – viool, Roman Borkovsky – altviool, Sevak Avanesyan – cello. Kostuums: Amber Willemztijn. Samenstelling en regie: Chris Koolmees.

  SERENADE

  Met drie leden van het Ensemble “De Bezetting Speelt”: Melanie Broers (viool), León van den Berg (altviool) en Imre Rolleman (fluit). Drie prachtige werken met Beethoven als rode draad staan er op het programma.

  MEESTERS EN LEERLINGEN

  Docenten spelen in wisselende samenstelling met getalenteerde leerlingen van de Young Talent Academy van het Rotterdamse Hellendaal Muziekinstituut.

  Met inspiratie het weekend in. Vandaag: Rob Stolk, DE IMPACT VAN DE IJSSELSTEEN

  Rob Stolk, grafisch- en ruimtelijke vormgever, schrijver en gepassioneerd onderzoeker naar feiten uit de geschiedenis van de IJsselsteenindustrie.

  “PLONS”! een voorstelling voor kinderen van 5-8 jaar

  Een boeiende voorstelling over de wondere wereld van onder- en boven water. Het verhaal van kikkervisje, libellen en ooievaars.

  OLIDON REDON, DE BEELDENDE KUNST, DE LITERATUUR EN DE MUZIEK

  Kunstlezing met muziek door kunsthistorica Josée Claassen

  Met inspiratie het weekend in. Vandaag: Jisca Bijlsma: ’DE SCHILDER CHABOT - werk en leven aan de Rotte in Rotterdam’’

  door Jisca Bijlsma, directeur van het Chabot Museum in Rotterdam.