Voor musici goed en betaalbare repetitieruimte en ruimte voor beeld- en geluidsopnames
Het Van Cappellenhuis is een intiem Kamermuziekpodium in een historisch pand aan de Hollandse IJssel, waar ook kleinschalig muziektheater, (kunst)lezingen en (muziek)cursussen plaatsvinden met daarbij een galerie die tijdens optredens functioneert als foyer. De ruimten worden ook particulier en zakelijk verhuurd en er vinden regelmatig trouwerijen plaats, desgewenst in de tuin aan de Hollandsche IJssel.

De Van Cappellenzaal van 86,5 m2 (ruim 15 x ruim 5 m) is een ideale plek voor een ensemble van niet te grote omvang om te repeteren. De zaal kan gehuurd worden per dagdeel (9-14 uur, 14-19 uur of 19-24 uur) of een combinatie van dagdelen. Er is ook een goede vleugel. De tarieven worden per situatie vastgesteld.

In de Van Cappellenzaal kunnen  cd-opnames en beeldregistraties met geluid  worden gemaakt door Sofie Lodders van SofieSound. Sofie heeft vele succesvolle opnames gemaakt, in het Van Cappellenhuis van o.a. Remy van Kesteren, Camerata Delft en voor de Lokale Omroep Radio Capelle. Indien gewenst kanonder bepaalde vorowaarden ook van andere bedrijven gebruik gemaakt worden.

Op maandag is de zaal ook ’s avonds altijd vrij en zou een ensemble er na overleg regelmatig voor repetities gebruik van kunnen maken. De prijs voor de verhuur zal dan in overleg worden aangepast. Op de andere dagen en tijden is de zaal op gezette tijden in gebruik, maar is er vrijwel altijd wel een datum en tijd te vinden die voor alle partijen schikt. Voor nadere informatie: verhuur@vancappellenhuis.nl, Bel naar Karel Peters: 06 53 171 577 of download de flyer