CONCERT door meesterpianist MARTIN OEI, 4 november 2018

Fenomenaal !! Briljant!

Heel bijzonder, zo jong en zo spelen !!!

Heel veel genieten. Kom nogeens

Verbluffend !! We genieten volop. Veel succes verder!

Prachtig! Even landen...

 Een virtuoze, gevoelige muzikale geweldenaar.

Het was fantastisch: in deze intieme setting zo'n prachtig concert vanaf de eerste rang te kunnen zien.

Reviews

MUZIKALE MEMORIES, met Klassiek op Zuid , 28 oktober 2018

Dit concertje klonk fantastisch, het speelplezier spatte er af. Heel fijn om erbij te zijn.

Fantastisch concert. We hebben genoten.

Dat driftige van Tsjaikovski: prachtig. En dat gevoelige van het laatste vioolstuk + harp: ook om lang van na te genieten.

Was weer heel mooie muzike. Zeker het laatste met viool + harp.

 In Eén woord: GEWELDIG!

 

 

ALEX VON JAWLINSKY, een lezing met muziek door kunsthistorica Josée Claassen, 23 oktober 2018

Leerzaam. Ik ben benieuwd naar meer werk van Marianne, zijn partner. Jammer dat ze vele jaren haar eigen kunst heeft opgegeven voor haar man. “Tijdgeest?”

Een geweldige lezing! Verrassend ondersteund met relevante muziek. Volgende keer weer! En nu op naar de tentoonstelling in Den Haag.

Het was een heel aparte leerzame lezing met muziek erbij!

Nogmaals dank voor de fijne avond. Een zeer inspirerende lezing met mooie schilderijen en prachtige muziek.

Reviews

“Duets with Jim” op 12 oktober 2018

Wat een indringende voorstelling. Pijn, verdriet, boosheid maar ook plezier, bewondering voor dat kleine mannetje dat zo in het nu leeft!

Jim heeft het zangtalent van zijn moeder! Zo’n mooie klank. Wat een mooie presentatie. Een heel leven verwoord. Dank.

Toby's Alfabed op7 oktober 2018

Mooie voorstelling op een mooie locatie.
Kinderen hebben genoten van Toby, de IJsbeer en de letters.
Een fantastische voorstelling.
Mijn dochter heeft ademloos gekeken naar jullie wereld!

Reviews

“ODE AAN NIEUW-AMSTERDAM” op 29 september 2018

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet 

Leuke, energieke voorstelling. Hier word je blij van. Het is genieten! Wat fijn dat het NAKK nu zo lekker dichtbij huis (ons huis) opdook! Vorige keer (Amersfoort) was er een wijnproeverij aan gekoppeld, dat kunnen ze ook heel goed en leuk! Maar dit New York-programma is ook heel inspirerend! Wij genieten! En wat een superleuke verrassing dat Mahler werd gespeeld!!

Hamersma Klarinet Kwartet, Nieuwerkerk aan den IJssel

Reviews

Optredens i.h.k.v. het Stadsfeest “Capelle Bruijst”op 22 september 2018

Met Reinier Sijpkens (performer en multi-instrumentalist) en Anuschka Pedano (altviool, Maria Pedano (hobo en zang) met Maria Nemtsova (piano).     

        Zoals muziek  hoort te zijn. Verbindend. In één woord het was super!!

         Enorm genoten van het muzikale programma ter gelegenheid van “Capelle Bruijst”!!! Maria, Maria en Anuschka: fenomenaal!!!! Met heel veel dank aan de vrijwilligers!

         Altijd weer leuk hier te zijn! Verrassende muziek en gastvrijheid.

         Weer hééél mooi. Mooie samenstelling!!

         Bedankt voor deze bruisende kennismaking met het Van Cappellenhuis en haar muziek. Twee mooie sfeervolle muziekuitvoeringen.

Jolanda den Engelsman, gemeenteraadslid fractie CDA.

Reviews

Concertante uitvoering van de musical “Annemie”op 16 september 2018

Super goed geschreven en gepresenteerd. Ik heb genoten.

Enthousiaste leuke voorstelling over het testament van een verre achternicht.

Leuke variant op de voorstelling in het Isala, op een (inderdaad) enthousiaste manier aan elkaar gepraat door de dame “in het wit”.

 Leuke reprise van de voorstelling in het Isala!

Reviews

2 juni: Trio Tangata Jacqueline Edeling (bandoneon), Margreet Markerink (piano, composities & arrangementen), Suze Stipthout (contrabas), Andrea Bentivoglio (viool) en met Jeannine Geerts (zang). Weemoed en zinderend van emotie..

Echt genoten!

Heerlijke muziek en –avond! Graag volgend jaar weer!!

Mooie liefdevolle muziek, Dank je wel, xxx

Prachtige arrangementen en geweldige prestatie!

Wat een mooi muzikaal optreden. We genieten ervan.

Reviews

27 mei: Klassiek op Zuid met "Een muzikale groet" met de 1e serenade van Brahms: Een symfonisch geluid in het Van Cappellenhuis!

Prachtig en vrooolijk

6 april 2018: Classic Young Masters in het Van Cappellenhuis

Ik kreeg kippenvel!

Wat een mooie, leuke en ontroerende avond!!! Kippenvel, ontroerend mooi!!!

Heel bijzonder allemaal.

Heerlijk concert van deze jonge talentvolle musici van de Classic Young Masters.

Na de pauze ook weer erg verrassend.

Je ogen dicht en genieten! Wat een fantastische avond! Staat in mijn top van 2018. We moeten deze jongeren blijvend koesteren. Twee positieve bedenkingen:

Hoe betrekken we meer jonge mensen bij dit soort uitvoeringen?

Hoe waarborgen we de unieke sfeer in dit huis?

Dank voor deze bijzondere avond!

10 december: Concert “MISTER KREISLER – DE MAN EN ZIJN MUZIEK” door het DUO HÜLSMANN & BOLT plus gratis champagneproeverij

Met het uitzicht op een besneeuwde molen in een Hollands landschap was de ervaring met de muziek van Kreisler nog weemoediger en romantischer dan ik had durven hopen…

Ook wij hebben genoten en zijn het volledig eens met de vorige schrijver/schrijfster. Soms had ik een beetje medelijden met de pianiste. Zij was ook geweldig, maar was erg op de achtergrond.

De proeverij zou ik er graag in willen houden, leuk om aan zoveel achtergrondinformatie te komen.

Supermiddag! Combinatie van Kreisler, de champagne onder de musici en champagne, de koningin van de dranken. Kees en Marian hadden een boeiende selectie gemaakt van unieke Kreislercomposities. Pracht sfeer, schitterende timing, volop genieten.

Als herinnering èn de cd van beide musici èn een fles champagne! Wie dat zichzelf niet cadeau heeft gedaan zal er spijt van hebben. Succes in jullie prachtige Van Cappellenhuis.

Hans Oudenaarden (oud-notaris en bekend oud-pianist)
Wat een geweldige ontmoeting met muziek: veel herkenbaars, zeker voor mijn man, een muziekkenner! Vergezeld van charmante presentatie van champagnehuis Nowack. Driewerf châpeau!

21 november 2017: Kerst in klank en beeld, lezing door kunsthistorica Josée Claassen over hoe kunstenaars door de eeuwen heen geïnspireerd werden door het kerstfeest.

Erg mooi met schilderijen en muziek die paste bij het verhaal van toen.

Ik vind het heel interessant. Ik weet er eigenlijk weinig van omdat ik geen kerkelijke achtergrond heb, maar door d eprachtige schilderkunst en de mooie muziek en door d eoude instrumenten vind ik dit echt de moeite waard. Ik weet weer heel veel meer dan toen ik binnenkwam.

Een boeiende lezing van een overbekend verhaal. Des al niet te min verrassende ontknopingen. Muziek en beeld wederom goed uiteengezet door Josée Claassen. Genoten. Bedankt.

Heel interessante en onderhoudende lezing bijgewoond van Josée Claassen. “Kerst in Klank en Beeld”. Leuke avond gehad!

Het concert op 12 november 2017 door Klassiek op Zuid met het 1e Brandenburgse concert van Bach en het 2e strijkkwintet van Mendelssohn.

Genieten om zo kennis te maken met een violino piccolo!

Als groot liefhebber van Bach heb ik genoten.

Het op twee na laatste deel van Mendelssohn deed me denken aan de Cantate 1- 4e deel. Prima, goede inleiding Miranda!

GEANIMEERD PROGRAMMA!!!

Prachtig!

Erg mooi hoor! We hebben genoten.

Wij, Sonja, Connie en Jeanette, hebben weer een topmiddag met Miranda beleefd. Fijn dat dit in Capelle aan den IJssel aangeboden kan worden. Heerlijk een volle bak! Voor allen: ga zo door!

Veel enthousiaste musici, mooi om te horen!

Genieten van zowel Bach – fijn dat er ook een reprise was van een deel! – en van Mendelssohns’4e deel - toch wel goed van hem en van het orkest
(n.b.: Miranda had verteld dat Mendelssohn zelf het 4e deel niet geslaagd vond).

TRIO LES AMIS met Marina Eckhardt (mandoline), Ron Leendertse (gitaar) en Mont van Belzen (accordeon) op 27 oktober 2017.

Heel bijzonder wat ten gehore wordt gebracht. Muziek waarbij ieder instrument volledig tot zijn recht komt. Geweldig!!

Het is een geweldige muzikale avond. Ben blij dat ik erbij ben. Super!!!

Deze knappe muzikanten, zo prachtig spelend, echt indrukwekkend!

Mooie combinatie mandoline, gitaar en accordeon. Een fijne reis over de wereld.

Ik heb werkelijk genoten!! Prachtige combinatie!

P E R F E CT – heb genoten !!!!

Kerstconcert op 18 december 2016 met klassiek op zuid o.l.v. Miranda Rademaker

Wij zijn niet zo echt klassiek liefhebbers, maar we vinden het heerlijk hier te komen, het is altijd zo goed verzorgd en gezellig en je ontmoet mensen, heel fijn!
Enorm genoten! Een prachtig kerstconcert!

Fantastisch genoten! Voor herhaling vatbaar.

Een fijn concert, sfeervol.

Miranda e.a., het was weer fantastisch. Een mooie start van de feestdagen. Beste wensen voor 2017.

Genoten van de muziek, entourage en sfeer. Dank!

Verrassend mooi samenspel in het sextet.

Ik heb ervan genoten. For all of you, happy new year!!!

Prachtig!!

Reviews

Romantisch concert door Duo Dana Zemtsow/Cathelijne Noorland op zondag 20 november 2016

Eigenlijk wist ik niet dat altviool zó prachtig is.

Heel bijzonder!! Woorden zijn niet genoeg! Ontroering!

Een prachtig concert. Vooral de presentatie was erg boeiend.