Reviews

8 juni 2019, RACHTIME, pianoduo Elsbet Remijn en Claudette Verhulst

Stel je hebt 2 zonen, dan zou je deze dames graag als schoondochters inlijven! Virtuoos, een en al plezier stralen ze uit! Dank!!

Een bijzondere avond. Wat een grappige presentatie en hoge kwaliteit. Dank jullie wel!

Was een hele fijne avond met afwisselende stukken en een leuke performance. Knap hoor!

Heel mooi optreden! was onder de indruk van hun samenspel en improvisaties! En heel leuk dat ik de speciale USB-stick (in de vorm van een vleugel) heb gewonnen !

Sprankelend, jong en zeer professioneel. Zo kan klassiek ook gebracht worden.

Wat een leuk en zo aardig slot van het seizoen! En wat een talent hebben die dametjes!

Concert “Van klein naar GROOT, van viool naar contrabas” van 25 mei 2019 door Klassiek op Zuid o.l.v. Miranda Rademakers m.m.v. James Oesi (contrabas)

Hartelijk dank Klassiek Op Zuid voor zoveel moois.

Ik heb erg genoten van deze mooie en knap gespeelde muziek.

Het was weer een zeer mooie muzikale avond met een enthousiaste musicus die zeer inspirerend was. Contrabas en viool samen was heel mooi (twee vaste toehoorders).

Heel bijzonder. Genoten !

Concert “Romeo & Juliëtte” door Duo Bilitis d.d. 10 mei 2019 (foto's Arie Kers)

Prachtige harpmuziek én mooie zang!

Bijzonder indrukwekkend! Het pakt je of je wil of niet. Uitzonderlijk!

25 april 2019, 4 CLASSIC YOUNG MASTERS, Fee Suzanne de Ruiter (mezzosopraan), Guilmira Issabekova (piano), Inge van Grinsven (harp) en Melle de Vries (cello)

Prachtig programma met zang, harp en cello. Gevoelige zang, afgewisseld met virtuoos harpspel in verschillende stijlen.

Heel mooi muziekprogramma met harp, piano, cello en zang. Heldere vertolking!

Geweldige muzikanten, wat een talenten. Genoten!

Wat een enthousiasme, wat een creativiteit, geweldig! Dit zaaltje is te klein voor de sopraan!

Ongelooflijk, wat een talenten!  

12 april 2019 2x4 JAARGETIJDEN door het Brackman trio i.s.m. Floor le Coultre

 Met zo’n kleine groep zo’n geweldig concert spelen, Bravo!!

 Een heerlijk avondje uit met de Brackmans.

Vier snaren en een stukje hout. Maar wat een geluid!!

 Jong talent, wat geweldig, wat een genot. Ga zo door!

Opmerkingen/suggesties:
Probeer het eens (getekend): de halve maan-opstelling.
Ga zo door.
Wij hebben genoten!
Ze mogen zeker terugkomen!
Deze avond was heel goed.
Elke keer weer opnieuw genieten.
Enthousiaste en bekwame musici. Prachtig om jonge musici zó gedreven te zien musiceren. Goede stemming, verzorging en ambiance. Een heerlijke en inspirerende avond.

 

31 maart 2019: WIENER SALON, ensemble o.l.v. Boudewijn Bruil

Een heerlijke reis in de tijd, een mooie zondagse besteding.

28 maart 2019: DE RECHTVAARDIGEN, concertlezing door Jan Brokken (teksten), Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano)

 Geweldig gesproken en schitterend gespeeld.

 Wat schitterend zo met elkaar. Great!!

Lidy is ons buurmeisje. Fantastisch wat zij hier ten gehore brengt. Ook de pianist en natuurlijk Jan alle lof.

Een bijzonder aangename combinatie van boek en muziek.

HET NIEUWE MOZART EFFECT, een college-concert met Merel Vercammen en Elizabeth Jaxon op 9 maart 2019

Mooie muziek en een leerzame avond! We komen hier zeker nog eens terug. (reactie van 4 jonge mensen, die er voor het eerst waren)

Heb ervan genoten!

Leerzaam en mooi om te horen. Dank jullie wel!

Genoten van Pärt! Herkenning bij het effect op het brein: ik slaap altijd heerlijk na een concert!

“IK ZOU ZO GRAAG….” Duo Rossignol met Alice Switynk (blokfluit, zang) en Elly van Munster (theorbe, gitaar) op 22 februari 2019

Ik vind het geweldig dat de fluitiste op het concert fluit én zingt! Nog nooit eerder gehoord! Verder was ik onder de indruk van Elly van Munster met de theorbe, ’n prachtige klank. En dan nog de prachtige zangstem van Alice. Ik heb ervan genoten.

Wat een geweldige avond met erg mooie muziek en zang! Ik heb heel erg genoten! Hartelijk dank voor de organisatie.

 We hebben genoten van de prachtige muziek!

Zo mooi en sfeervol; vitaminen voor de ziel

SYMBOLISME bij DEBUSSY EN MESSIAEN op 14 februari 2019 i.s.m. Classic Young Masters: door Tim Brackman (viool), Jelmer de Moed (klarinet), Pieter de Koe (cello) en Rik Kuppen (piano)

Wat prachtig, bijzonder, zo jong, zoveel passie, zo’n gave, in één woord: schitterend!!

Hoe zou je dit willen missen? Ga door met bijzondere muziek! Hulde!!

Zeer geslaagde avond, ik kijk uit naar de volgende. Veel succes.

Bijzondere muziek. Fantastisch gespeeld. Zeer onderhoudend en boeiend! Prima avond!!

 

POËTISCHE MUZIEK op 10 februari 2019 door het semi-professionele ensemble Klassiek op Zuid o.l.v. Miranda Rademaker

Wat een leuke middag! Mooie romantische muziek en poëzie erbij. Genoten!

Ik heb er erg van genoten!

Voor mij de eerste keer, een mooie invulling om de regenachtige zondag in te vullen. Heeft stijl en klasse! Ga zo door! Het was zeer mooi.

Wat een mooie liederen en gedichten, het was super. Bedankt allen.

 

BAUHAUS, kunstlezing met muziek door kunsthistorica Josée Claassen op 5 februari 2019

Heel boeiend om te horen hoe het Bauhaus 100 jaar geleden is begonnen. De afwisseling met muziek is heel prettig.

Bijzonder dat er nog zoveel informatie over deze periode van Bauhaus beschikbaar is. De afwisseling met muziek vind ik heel bijzonder.

Interessant, overtreft mijn kennis wat betreft het fenomeen Bauhaus.

FROM RUSSIA WITH LOVE op 18 januari 2019 door het Brackman Trio met Elizaveta Agrafenina

Heel bijzonder, prachtige muziek. Heel mooie uitvoering.

Indrukwekkend, geweldige uitvoering met heel veel passie!

Zeer geweldig! Wat een pass

Heel erg mooi, indrukwekkend! Wij hebben genoten!

Wat een expressie en wat een genot deze uitvoering mee te mogen maken. Geweldig!

NIEUWJAARSCONCERT op 13 januari 2019 door Gildas Delaporte (zang - contrabas) en Bert van den Brink (piano - accordeon)

 Que c’est agréable de se retrouver un peu en France! Un programme de qualité des poésies qui ne lassent jamais et cela sur une musique qui charme! Bravo au chanteur et au pianiste!

Aardige sessie erg leuk en goed ….aardig geregeld!

Héél bijzonder bedankt!

Zeer francais!! Genoten! Melancholiek soms, maar ook vrolijk. Een goed begin van 2019!

Merci beaucoup pour tous. Een onwerkelijke middag in een fantastische locatie. Deze combinatie opent je hart.

KERSTCONCERT met Eleonore Pameijer (fluit) & Ralph Rousseau (viola da gamba) met als speciale gast Irene Maessen (sopraan) op 16 december 2018

 Geweldig. Heerlijk genieten…!

 Lovely setting and beautiful Music!

 Heel mooi!!

 Ik vind het genieten!!

 Heel mooi !!!

 Een prachtige en stijlvolle afsluiting van het seizoen.

 Muziek, warmte, gezelligheid. Het was weer genieten, heerlijk. Tot volgend jaar.

 Geweldige feestelijke zondagmiddag! Tot 13 januari.

 Vanuit een historische Capelse lokatie “Het Van Cappellenhuis” een bijzonder hoogstaande kerstuitvoering. Respect aan allen die deze bijzonder inspirerende uitvoering mogelijk maakten.

Reviews

Willem Wilmink's "DE DERTIEN MAANDEN VAN HET JAAR" op 11 december 2018 met na afloop Jacquelinge Edeling en een bierproeverij

Mooie voorstelling! Wat een geweldige schrijver en wat sfeervol gebracht. De after party was TOP! Geweldige muzikante! Al met al een zeer geslaagde avond!!

Interessante avond met Wilmink afgesloten met een uniek optreden van een veelzijdige bandeoniste Jacqueline Edeling

OP - NAAR DE TOP, kinderconcert op 8 december 2018

Mijn eerste echte concert. Leuk! (Fenna)

Kinderen vonden het heel leuk!! (Mahmoud)

 Ik vond de liedjes echt leuk en die mevrouw kon heel goed en mooi zingen, het was echt leuk. (Chara)

Reviews

Op naar de Top: ik ga naar een concert. Een vrolijk theatraal vertelconcert door Stichting Troupe A’dour; regie: Bram Legerstee.

Een vrolijk theatraal vertelconcert, waarbij kinderen kennismaakten met liedjes van de grote Russische componisten Tsjaikovski, Moessorgski en Prokofiev. Ze werden toentertijd speciaal voor kinderen geschreven gaan over het kinderleven gaan. Zangeres Luc Ket en pianiste Irina Parfenova maakten niet alleen muziek, maar  vertelden ook op een interactieve manier over klassieke muziek en klassieke zang. Een bijna uitverkocht huis met kinderen en ouders hadden op zaterdag 8 december een mooie muziekmiddag

Reviews

“Rondom Wenen” met het Brackman Trio i.s.m. (alt)violiste Floor Le Coultre op 16 november 2018

 In één woord: Geweldig!!!

Heerlijk weer klassiek te horen. Prachtig trio. Echt genieten!

Fijne muziek en ontspannen sfeer

MAGNIFIQUE!!

De zaal is intiem, het spel GROOTS en MEESLEPEND. Een FEESTJE, ! Auf wiedersehen!

Een geweldig samenspel, een muzikaal hoogtepunt!

De koffie was verrukkelijk.

CONCERT door meesterpianist MARTIN OEI, 4 november 2018

Fenomenaal !! Briljant!

Heel bijzonder, zo jong en zo spelen !!!

Heel veel genieten. Kom nogeens

Verbluffend !! We genieten volop. Veel succes verder!

Prachtig! Even landen...

 Een virtuoze, gevoelige muzikale geweldenaar.

Het was fantastisch: in deze intieme setting zo'n prachtig concert vanaf de eerste rang te kunnen zien.

Reviews

Reviews

MUZIKALE MEMORIES, met Klassiek op Zuid , 28 oktober 2018

Dit concertje klonk fantastisch, het speelplezier spatte er af. Heel fijn om erbij te zijn.

Fantastisch concert. We hebben genoten.

Dat driftige van Tsjaikovski: prachtig. En dat gevoelige van het laatste vioolstuk + harp: ook om lang van na te genieten.

Was weer heel mooie muzike. Zeker het laatste met viool + harp.

 In Eén woord: GEWELDIG!

 

 

ALEX VON JAWLINSKY, een lezing met muziek door kunsthistorica Josée Claassen, 23 oktober 2018

Leerzaam. Ik ben benieuwd naar meer werk van Marianne, zijn partner. Jammer dat ze vele jaren haar eigen kunst heeft opgegeven voor haar man. “Tijdgeest?”

Een geweldige lezing! Verrassend ondersteund met relevante muziek. Volgende keer weer! En nu op naar de tentoonstelling in Den Haag.

Het was een heel aparte leerzame lezing met muziek erbij!

Nogmaals dank voor de fijne avond. Een zeer inspirerende lezing met mooie schilderijen en prachtige muziek.

Reviews

“Duets with Jim” op 12 oktober 2018

Wat een indringende voorstelling. Pijn, verdriet, boosheid maar ook plezier, bewondering voor dat kleine mannetje dat zo in het nu leeft!

Jim heeft het zangtalent van zijn moeder! Zo’n mooie klank. Wat een mooie presentatie. Een heel leven verwoord. Dank.

Toby's Alfabed op7 oktober 2018

Mooie voorstelling op een mooie locatie.
Kinderen hebben genoten van Toby, de IJsbeer en de letters.
Een fantastische voorstelling.
Mijn dochter heeft ademloos gekeken naar jullie wereld!

Reviews

“ODE AAN NIEUW-AMSTERDAM” op 29 september 2018

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet 

Leuke, energieke voorstelling. Hier word je blij van. Het is genieten! Wat fijn dat het NAKK nu zo lekker dichtbij huis (ons huis) opdook! Vorige keer (Amersfoort) was er een wijnproeverij aan gekoppeld, dat kunnen ze ook heel goed en leuk! Maar dit New York-programma is ook heel inspirerend! Wij genieten! En wat een superleuke verrassing dat Mahler werd gespeeld!!

Hamersma Klarinet Kwartet, Nieuwerkerk aan den IJssel

Reviews

Optredens i.h.k.v. het Stadsfeest “Capelle Bruijst”op 22 september 2018

Met Reinier Sijpkens (performer en multi-instrumentalist) en Anuschka Pedano (altviool, Maria Pedano (hobo en zang) met Maria Nemtsova (piano).     

        Zoals muziek  hoort te zijn. Verbindend. In één woord het was super!!

         Enorm genoten van het muzikale programma ter gelegenheid van “Capelle Bruijst”!!! Maria, Maria en Anuschka: fenomenaal!!!! Met heel veel dank aan de vrijwilligers!

         Altijd weer leuk hier te zijn! Verrassende muziek en gastvrijheid.

         Weer hééél mooi. Mooie samenstelling!!

         Bedankt voor deze bruisende kennismaking met het Van Cappellenhuis en haar muziek. Twee mooie sfeervolle muziekuitvoeringen.

Jolanda den Engelsman, gemeenteraadslid fractie CDA.

Concertante uitvoering van de musical “Annemie”op 16 september 2018

Super goed geschreven en gepresenteerd. Ik heb genoten.

Enthousiaste leuke voorstelling over het testament van een verre achternicht.

Leuke variant op de voorstelling in het Isala, op een (inderdaad) enthousiaste manier aan elkaar gepraat door de dame “in het wit”.

 Leuke reprise van de voorstelling in het Isala!

Reviews

2 juni: Trio Tangata Jacqueline Edeling (bandoneon), Margreet Markerink (piano, composities & arrangementen), Suze Stipthout (contrabas), Andrea Bentivoglio (viool) en met Jeannine Geerts (zang). Weemoed en zinderend van emotie..

Echt genoten!

Heerlijke muziek en –avond! Graag volgend jaar weer!!

Mooie liefdevolle muziek, Dank je wel, xxx

Prachtige arrangementen en geweldige prestatie!

Wat een mooi muzikaal optreden. We genieten ervan.

Reviews

27 mei: Klassiek op Zuid met "Een muzikale groet" met de 1e serenade van Brahms: Een symfonisch geluid in het Van Cappellenhuis!

Prachtig en vrooolijk

6 april 2018: Classic Young Masters in het Van Cappellenhuis

Ik kreeg kippenvel!

Wat een mooie, leuke en ontroerende avond!!! Kippenvel, ontroerend mooi!!!

Heel bijzonder allemaal.

Heerlijk concert van deze jonge talentvolle musici van de Classic Young Masters.

Na de pauze ook weer erg verrassend.

Je ogen dicht en genieten! Wat een fantastische avond! Staat in mijn top van 2018. We moeten deze jongeren blijvend koesteren. Twee positieve bedenkingen:

Hoe betrekken we meer jonge mensen bij dit soort uitvoeringen?

Hoe waarborgen we de unieke sfeer in dit huis?

Dank voor deze bijzondere avond!

10 december: Concert “MISTER KREISLER – DE MAN EN ZIJN MUZIEK” door het DUO HÜLSMANN & BOLT plus gratis champagneproeverij

Met het uitzicht op een besneeuwde molen in een Hollands landschap was de ervaring met de muziek van Kreisler nog weemoediger en romantischer dan ik had durven hopen…

Ook wij hebben genoten en zijn het volledig eens met de vorige schrijver/schrijfster. Soms had ik een beetje medelijden met de pianiste. Zij was ook geweldig, maar was erg op de achtergrond.

De proeverij zou ik er graag in willen houden, leuk om aan zoveel achtergrondinformatie te komen.

Supermiddag! Combinatie van Kreisler, de champagne onder de musici en champagne, de koningin van de dranken. Kees en Marian hadden een boeiende selectie gemaakt van unieke Kreislercomposities. Pracht sfeer, schitterende timing, volop genieten.

Als herinnering èn de cd van beide musici èn een fles champagne! Wie dat zichzelf niet cadeau heeft gedaan zal er spijt van hebben. Succes in jullie prachtige Van Cappellenhuis.

Hans Oudenaarden (oud-notaris en bekend oud-pianist)
Wat een geweldige ontmoeting met muziek: veel herkenbaars, zeker voor mijn man, een muziekkenner! Vergezeld van charmante presentatie van champagnehuis Nowack. Driewerf châpeau!

21 november 2017: Kerst in klank en beeld, lezing door kunsthistorica Josée Claassen over hoe kunstenaars door de eeuwen heen geïnspireerd werden door het kerstfeest.

Erg mooi met schilderijen en muziek die paste bij het verhaal van toen.

Ik vind het heel interessant. Ik weet er eigenlijk weinig van omdat ik geen kerkelijke achtergrond heb, maar door d eprachtige schilderkunst en de mooie muziek en door d eoude instrumenten vind ik dit echt de moeite waard. Ik weet weer heel veel meer dan toen ik binnenkwam.

Een boeiende lezing van een overbekend verhaal. Des al niet te min verrassende ontknopingen. Muziek en beeld wederom goed uiteengezet door Josée Claassen. Genoten. Bedankt.

Heel interessante en onderhoudende lezing bijgewoond van Josée Claassen. “Kerst in Klank en Beeld”. Leuke avond gehad!

Het concert op 12 november 2017 door Klassiek op Zuid met het 1e Brandenburgse concert van Bach en het 2e strijkkwintet van Mendelssohn.

Genieten om zo kennis te maken met een violino piccolo!

Als groot liefhebber van Bach heb ik genoten.

Het op twee na laatste deel van Mendelssohn deed me denken aan de Cantate 1- 4e deel. Prima, goede inleiding Miranda!

GEANIMEERD PROGRAMMA!!!

Prachtig!

Erg mooi hoor! We hebben genoten.

Wij, Sonja, Connie en Jeanette, hebben weer een topmiddag met Miranda beleefd. Fijn dat dit in Capelle aan den IJssel aangeboden kan worden. Heerlijk een volle bak! Voor allen: ga zo door!

Veel enthousiaste musici, mooi om te horen!

Genieten van zowel Bach – fijn dat er ook een reprise was van een deel! – en van Mendelssohns’4e deel - toch wel goed van hem en van het orkest
(n.b.: Miranda had verteld dat Mendelssohn zelf het 4e deel niet geslaagd vond).

TRIO LES AMIS met Marina Eckhardt (mandoline), Ron Leendertse (gitaar) en Mont van Belzen (accordeon) op 27 oktober 2017.

Heel bijzonder wat ten gehore wordt gebracht. Muziek waarbij ieder instrument volledig tot zijn recht komt. Geweldig!!

Het is een geweldige muzikale avond. Ben blij dat ik erbij ben. Super!!!

Deze knappe muzikanten, zo prachtig spelend, echt indrukwekkend!

Mooie combinatie mandoline, gitaar en accordeon. Een fijne reis over de wereld.

Ik heb werkelijk genoten!! Prachtige combinatie!

P E R F E CT – heb genoten !!!!

Kerstconcert op 18 december 2016 met klassiek op zuid o.l.v. Miranda Rademaker

Wij zijn niet zo echt klassiek liefhebbers, maar we vinden het heerlijk hier te komen, het is altijd zo goed verzorgd en gezellig en je ontmoet mensen, heel fijn!
Enorm genoten! Een prachtig kerstconcert!

Fantastisch genoten! Voor herhaling vatbaar.

Een fijn concert, sfeervol.

Miranda e.a., het was weer fantastisch. Een mooie start van de feestdagen. Beste wensen voor 2017.

Genoten van de muziek, entourage en sfeer. Dank!

Verrassend mooi samenspel in het sextet.

Ik heb ervan genoten. For all of you, happy new year!!!

Prachtig!!

Romantisch concert door Duo Dana Zemtsow/Cathelijne Noorland op zondag 20 november 2016

Eigenlijk wist ik niet dat altviool zó prachtig is.

Heel bijzonder!! Woorden zijn niet genoeg! Ontroering!

Een prachtig concert. Vooral de presentatie was erg boeiend.

 

Reviews