Terug

Kunstgeschiedenis

Kunstgeschiedenis

Het lezingen-programma richt zich op kunst en cultuur waarbij bruggen tussen disciplines en vakgebieden belangrijk zijn. Van lezingen kunst en muziekgeschiedenis tot workshops. We bieden ook culturele workshops voor bedrijfsleven en (semi)overheid over teambuilding en samenwerking vanuit het orkestmodel; musicaleren.

Kunstgeschiendenis - Blok IV - De mooiste musea ter wereld (6x), door kunsthistorica Patricia Huisman

In deze cursus staat elke les één van de mooiste musea ter wereld in de schijnwerpers. We behandelen de geschiedenis van het gebouw en van de collectie en maken zo eigenlijk een virtuele reis langs de meest bijzondere kunstwerken. Ook een goede voorbereiding wanneer u een of meerdere van deze musea zelf een keer wilt gaan bezoeken. We reizen langs het British Museum in Londen en de Uffizi in Florence, via de Hermitage Sint Petersburg naar het Museuminsel van Berlijn en eindigen bij het Parijse Musée d’Orsay en het Guggenheim in New York.

Data: vrijdag 16, 23 en 30 maart; 6, 13 en 20 april (wijzigingen voorbehouden)

Tijd: vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur. Vanaf 10 uur staat de koffie klaar

Voor meer informatie: www.kunstisleuk.nl

Kosten: € 78,00 voor zes lezingen, inclusief 2x koffie/thee bij elke lezing

Aanmelding voor een blok als geheel uitsluitend via kunstisleuk@xs4all.nl

Blok3 is vervallen.

De inhoud van Blok 3 komt in het volgende seizoen alsnog aan de orde.
 

Kunstgeschiedenis - BLok II - Meesterwerken II - door kunsthistorica Patricia Huisman

Lezingenreeks van zes lezingen over meesterwerken uit de loop van de kunstgeschiedenis. De werken zijn bekend, maar wat is eigenlijk het verhaal dat er achter schuilgaat? Een aantal meesterwerken wordt door Huisman nader belicht; hun ontstaansgeschiedenis, de ontvangst door tijdgenoten, de waardering door de eeuwen heen en de invloed op andere kunstenaars.

Aan bod komen: Maaltijd van de officieren van St. Joris door Frans Hals, De Honderdguldenprent van Rembrandt, Las Meninas door Velázquez, De schommel van Fragonard, De 3de mei 1808 door Goya, Déjeuner sur l’herbe van Manet, Het visioen na de preek door Gauguin, Harmonie in rood van Matisse, Unieke vormen van continuïteit in de ruimte van Boccioni, Autumn Rhythm van Jackson Pollock, Campbell’s Soup van Andy Warhol en De kruisiging van Francis Bacon.

Voor meer informatie: www.kunstisleuk.nl

Kosten: 78,00 voor zes lezingen, inclusief 2x koffie/thee bij elke lezing

Aanmelding voor een blok als geheel uitsluitend via kunstisleuk@xs4all.nl