'DE MOOISTE MUZIEK ZÓ DICHTBIJ'

Het leukste van een festival als dit is de charme van de kleinschaligheid. Een plek waar de musici onder het publiek zijn en het publiek onder de musici is. Van 3 tot en met 5 juni 2022 vindt de eerste editie van het Van Cappellenfestival in Capelle aan den IJssel plaats. Drie dagen vol geweldige muziek in het oude, intieme centrum van Capelle aan den IJssel: daar waar de Dorpskerk en het Van Cappellenhuis de sfeer van weleer ademen. En waar de Hollandsche IJssel met de wisseling van de getijden het gevoel geeft dat altijd alles in beweging is. Ook een aantal restaurants aan de rivier doet mee!

Optredens van nationaal en internationaal geroemde musici. Beleef alles met musici zó dichtbij.

In het Van Cappellenhuis
 

 • vrijdag 3 juni, 20:00  - 22:00 uur:
  OPENINGSCONCERT MET HET KELTISCH ENSEMBLE CAMELOT
  Zes muzikale persoonlijkheden, bevlogen musici die al jaren te zien en te horen zijn op zowel folk als klassieke podia. Niet verwonderlijk dus dat Camelot spannende cross overs maakt tussen verschillende muziekstijlen en dat levert een verrassend nieuw geluid op. Componisten als Bach, Stravinsky en Dvořák gaan naadloos over in reels, jigs en slow airs.
  Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop

 • Er aan voorafgaand opent pianist Ruben Plazier het festival.
  ____________________________

 • zaterdag 4 juni, 11:30  - 12:30 uur:
  ITALIAANSE BAROK- koffieconcert
  Jasperina Verheij en Asako Ueda beginnen het concert met muziek uit de 17e eeuw in Italië, een keerpunt in de muziekgeschiedenis. In deze periode kwam de tekst steeds meer centraal te staan. Dat is niet alleen duidelijk hoorbaar in de vocale muziek van onder andere Strozzi en Ferrari, maar heeft ook zijn weerslag op de instrumentale en zeer theatrale muziek van Mealli en Castello. De stijlen veranderden echter weer snel, en ook dat krijgt u in dit programma te horen in latere Italiaanse barokaria's en sonates.
  Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop
  ___________________________

 • zaterdag 4 juni, 15:00 -16:30 uur:
  FLOR DE AMOR