ONDER VOORBEHOUD:VAN HET VINDEN VAN VOLDOENDE SPONSOREN

Vrijdag 18 maart 15.30 - 17.00 uur:
Feestelijke opening met Karen Su - viool en Ruben Plaizier - piano (alleen voor genodigden)

Karen Su (USA) -viool
Is de kersverse winnares van beroemde Internationale Lipizer wedstrijd in Italië. Tijdens het Gergiev Festival soleerde ze met het eerste vioolconcert van Prokofiev georganiseerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als soliste wordt Karen uitgenodigd door orkesten over de hele wereld waaronder in Noord-Amerika, Europa, en Azië. Ze speelde in bekende zalen als De Doelen, Tivoli Vredenburg, Fujian Grand Theatre, Teatro del Bicentenario. Het afgelopen jaar gaf Karen de Europese premiere van het pas ontdekte 2e vioolconcert van Florence Price met Sinfonia Rotterdam en maestro Conrad van Alphen.
Op 19-jarige leeftijd behaalde Karen haar bachelorsdiploma Summa Cum-laude. Momenteel is zij Artist in Residence in de Koningin Elizabeth Kapel in België.

Ruben Plazier
Behaalde zijn diploma uitvoerend musicus aan het conservatorium van Rotterdam bij Stéphane De May en aan de Ecole Normale de Musique Alfred Cortot in Parijs bij Jean-Bernard Pommier en de AMA Academy in Beziers.
Als solist trad Ruben op door heel Europa met o.a. het Orchestre de Conservatoire royal de Liège, Symfonieorkest Rijnmond, Orkest van Utrecht, Orchestre de FestiVal d’Anniviers. Eén van de hoogtepunten van Ruben’s carrière was de uitnodiging om op te treden met het Lets Radiokoor onder leiding van Sigvards Klava.

 

vrijdag 18 maart 2022 21.00 - 22.30 uur:
Moonlightconcert met Mike Boddé, Merel Vercammen en Sterre Konijn.
m.m.v. een lichtexpert
"luisteren in het schemerduister"

Mike Boddé - piano
Toen Mike Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Eenmaal teruggekeerd in Rotterdam, ging hij naar het conservatorium en studeerde Chinees in Leiden. Na deze studies ging hij samen met Thomas van Luyn cabaret maken. Ze wonnen het Groninger Studenten Cabaret Festival en het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze gingen verder als Ajuinen en Look, maar door hevige depressies was Boddé enkele jaren niet in staat op te treden.

Bekend bij het grote publiek werd Boddé door zijn optreden in het Nederlandse televisieprogramma Kopspijkers.  Boddé en Van Luyn maakten van 2005 tot 2010 wekelijks een entertainmentquiz, De Mike & Thomas Show.
Vanaf 2016 richt hij zich alleen nog op het maken van muziek en is hij verbonden aan het programma Podium Witteman.

Merel Vercammen - viool, vibrandoneon
Violiste Merel Vercammen (Nijmegen, 1988) studeerde cum laude af aan het Royal College of Music in Londen. Ze was prijswinnares van de London Grand Prize Virtuoso Competition, het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Merel trad op over de hele wereld en speelde in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Wigmore Hall in Londen.

Ze ontwikkelde o.a. de interactieve voorstelling “Het nieuwe Mozart-effect” en ze houdt zich bezig met improvisatie. Haar debuutalbum Symbiosis ontving lovende recenties.

Sterre Konijn - zang, duduk
Zangeres Sterre Konijn heeft met haar grote interesse voor muziek, taal en theater een veelzijdige concertpraktijk opgebouwd. Sterre studeerde klassieke zang, heeft een master Muziektheater en leerde alle mogelijkheden van de stem kennen in haar opleiding aan het Deense Complete Vocal Institute. Daarnaast studeerde zij Italiaans en Kunstgeschiedenis.

Zij zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek, van jazz tot hedendaags klassiek en speelt daarnaast viool, theremin en duduk.

 

Terug