Wij zijn op zoek naar: een coördinator trouwen en een coördinator verhuur

Het Van Cappellenhuis is een fraai rijksmonument aan de Hollandsche IJssel in de Oude Kern van Capelle aan den IJssel tegenover de 16e eeuwse Dorpskerk. Het in 2007 gerestaureerde gebouw wordt mede geëxploiteerd door de stichting Cultuur aan de Dorpsstraat. Men kan er trouwen, vergaderingen houden en er zijn recepties en andere bijeenkomsten in de zakelijke en persoonlijke sfeer. Daarnaast is het Van Cappellenhuis een intiem cultuurpodium waar allerlei bijzondere (muziek)voorstellingen worden gegeven.

Het Van Cappellenhuis is in de regio Rotterdam misschien wel de mooiste trouwlocatie, de mooiste plek om een verjaardag of een jubileum te vieren: prachtig gelegen aan de Hollandsche IJssel en tegenover de oude Dorpskerk, fraai gerestaureerd, stijlvol en intiem. De meeste huwelijksvoltrekkingen, diners, lezingen, recepties vinden plaats in de monumentale Van Cappellenzaal. Als het weer dat toelaat is het mogelijk in de tuin aan de Hollandsche IJssel te trouwen of een receptie te houden. Voor een klein gezelschap is het ook mogelijk te trouwen in de Regentenkamer die nog geheel in de oorspronkelijke staat is. Maar deze staat ook open voor kleinere vergaderingen. De galerie is beschikbaar voor wat kleinere evenementen maar kan ook samen met de Van Cappellenzaal gehuurd worden.

De stichting is een vrijwilligersorganisatie. Naast een groep enthousiaste gastvrouwen voor de verschillende activiteiten, maakt de stichting gebruik van vrijwilligers die (ook) coördinerende werkzaamheden doen. Wij merken dat het belangrijk is dat er twee coördinatoren voor het trouwen en twee coördinatoren voor verhuur zijn. Daardoor kunnen de werkzaamheden binnen resp. de trouwafdeling en de verhuurafdeling verdeeld worden en is er de mogelijkheid tot onderling overleg. Daarom zijn wij op zoek naar een tweede coördinator voor elk van de genoemde afdelingen, dus:

een coördinator trouwen

en

een coördinator verhuur

Een coördinator trouwen ontvangt geïnteresseerde bruidsparen, een coördinator verhuur ontvangt belangstellenden voor andere mogelijkheden het gebouw te gebruiken. Elke coördinator informeert de belangstellende(n) over de mogelijkheden, leidt hen in het gebouw rond. De coördinatoren trouwen zijn ook verantwoordelijk voor het tot in detail voorbereiden van de trouwplechtigheid. De coördinatoren verhuur zijn dat voor de receptie of de andere verhuuractiviteit die van toepassing is. Daarbij zijn natuurlijk de wensen van het bruidspaar/ de huurder doorslaggevend, maar moet ook rekening gehouden worden met de kwetsbaarheid en de bescheiden schaal van het pand en de omgeving.

Wat wij vragen:

 • beschikbaarheid op wisselende momenten en in goed onderling overleg met de andere coördinator;
 • ervaring in de dienstverlening of affiniteit daar mee;
 • representativiteit in voorkomen en optreden en goede contactuele eigenschappen;
 • bereidheid om binnen een klein team te werken;
 • zorgvuldigheid, flexibiliteit en improvisatievermogen;
 • zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel;
 • bereidheid om niet alleen organisatorisch en administratief werk te doen maar ook uitvoerend werk bij resp. huwelijken of verhuringen.

Wat wij bieden:

 • vrijwilligerswerk in een fraai gebouw en op een feestelijk of belangrijk moment;
 • werken binnen een klein, ervaren en plezierig team;
 • werken op momenten die in goed onderling overleg te bepalen zijn en zonder de noodzaak bepaalde dag(del)en vooraf voor langere tijd vast te leggen;
 • afwisselend werk; geen huwelijk, geen bruidspaar, geen huurder is immers hetzelfde.

Reageren?

Als je geïnteresseerd bent om je in te zetten als vrijwilliger voor het Van Cappellenhuis en met name als je belangstelling hebt voor de invulling van een van de beide genoemde functies, bel of mail dan de voorzitter van de stichting: Theo Smit, e-mail: theosmit@kpnplanet.nl; tel. 06 54 708 706.

Download hier