Programma

Programma

U kunt voor het hele seizoen via de website al kaarten bestellen. Ook kunt u zich al aanmelden voor de Luisterkring, de kunstlezingen en het Vrouwenkoor en tijdens kantooruren weer vrij binnenlopen om de exposities te bewonderen.
Op zaterdag 8 september tijdens Open Monumentendag is het Open Huis en tegelijk de start van het nieuwe culturele seizoen met diverse activiteiten en optredens. Onze gastvrouwen staan dan weer als van ouds klaar om u te woord te staan.

  Tweede theatrale rondleiding door het Van Cappellenhuis en de tuin (max.12 personen)

  Rondleiding

  Concertante uitvoering van de muziektheaterproductie ''Annemie'', over Anna-Maria van Cappellen door stichting joepproductions

  Het was op basis van het testament van Anna Maria van Cappellen en haar echtgenoot, dat het Van Cappellenhuis werd gebouwd. Daartoe werd eerst de Van Cappellen Stichting opgericht. Het verhaal gaat over Anna Maria en de stichting.op 22, 23 en 24 mei was in het Isala Theater de theatervoorstelling.

  “ODE AAN NIEUW-AMSTERDAM”

  Concert door het NIEUW AMSTERDAMS KLARINET KWARTET

  Familievoorstelling 4+ TOBY’S ALFABED i.s.m. de Bibliotheek aan den IJssel

  Door Theater De WinterArtistieke leiding en spel: John de Winter, regie: Merel van Gaalen, poppen: Patrick Maillard, muziek: Gertjan Pasveer.

  “DUETS WITH JIM”

  Een voorstelling “DUETS WITH JIM” met Andrea van Beek (zang), Gareth Davis (basklarinet) en Jim (op tape)m.m.v. de componisten Ron Ford, Morris Kliphuis, Jacob ter Veldhuis, Huba de Graaff en Gábor Tarján

  ALEXEJ VON JAWLINSKY

  Lezing met muziek over Alexej von Jawlensky (1864-1941), de schilder van de Russische ziel, door kunsthistorica Josée Claassen

  MUZIKALE MEMORIES

  Concert door het semi-professionele ensemble Klassiek op Zuid o.l.v. Miranda Rademaker

  CONCERT met de meesterpianisten DANIËL WAYENBERG EN MARTIN OEI

  De pianisten Daniël Wayenberg(88) en zijn 60 jaar(!) jongere kompaan Martin Oei spelen zowel quatremains als solistisch een programma met de mooiste werken van Franz Liszt en Frederic Chopin. Daniël komt speciaal voor enkele concerten (o.a. in het Concertgebouw in Amsterdam) over uit Parijs.