THE GREATEST OF BRITAIN

Het Ronsard Trio ontleent haar naam aan Pierre de Ronsard, een Franse dichter uit de renaissance, hij maakte deel uit van de dichtersgroep de Pléiade. Het motto van deze groep is: carpe diem (pluk de dag). In de middeleeuwen was memento mori (gedenk te sterven) juist belangrijk. Voor de mensen in de Renaissance brak er een nieuwe tijd aan.

Een belangrijk gedicht van Ronsard is Quand vous serez bien vieille... uit de Sonnets pour Hélène. In de laatste regel wordt het motto van De Ronsard vrijwel letterlijk geciteerd: "Cueillez dès aujourd'hui les roses de la vie." ('Pluk vanaf vandaag de rozen van het leven').

Voor dit concert plukt Het Ronsard Trio de dag met een zeer gevarieerd Engels programma: van Folksongs van Benjamin Britten en liederen van Roger Quilter  tot Songs van Vaughan Williams op teksten van Shakespeare en een speciaal voor het Ronsard Trio gecomponeerd werk van William Knight.

Mariët Kaasschieter is veelgevraagd soliste bij koren en orkesten en is vanaf 1988 lid van het Nederlands Kamerkoor. Van 2000-2008 maakte zij deel uit van Quink, een ensemble dat internationale bekendheid geniet. Regelmatig zingt Mariët met Camerata Trajectina, een gezelschap dat gespecialiseerd is in Nederlandse muziek van de Middeleeuwen tot de Gouden Eeuw.

Lenie de Meij werd in 1995 de Vriendenkrans van het Concertgebouw in Amsterdam toegekend. Lenie heeft een uitgebreid solorepertoire en speelt graag kamermuziek. Ze is docent hoofdvak harp aan het Codarts Conservatorium en docent harp op de Havo voor Muziek en Dans en de SKVR en geeft privéles in de winkel van Camac Harpen Nederland.

Marion Schopman
Marion houdt met veel plezier al jaren de eerste fluitplaats bezet in het Promenade Orkest. Ze trad als soliste op met o.a. Wibi Soerjadi en was medeoprichtster van het ensemble voor moderne muziek ‘Plenty Powerful’ en het ‘Keizer fluit(en)kwartet’, een ensemble dat in het buitenland in de prijzen viel. Marion bespeelt behalve de zogenaamde c- of concertfluit ook traverso, piccolo, alt- en basfluit.

  •  Entree € 18, vrienden € 15, jongeren € 9, incl. drankje

Aanvang 15.00 uur
Einde 17.00 uur
Entree €18.00 (tot 25 jaar: €9.00)

Reserveer kaarten