STERMUSICI VAN DE TOEKOMST

Beiden wonnen prijzen bij het Prinses Christina Concours, waren finalisten van het Dutch Classical Talent traject en werden als veelbelovende jonge musici uitverkoren om in de serie van AVROTROS Klassiek een cd op te nemen. Op 27 januari treden zij op in TivoliVredenburg tijdens een concert dat door heel Europa wordt uitgezonden en… op 19 februari kunt u deze kanjers horen, “gewoon” in ons mooie Van Cappellenhuis! Zij spelen werken van o.a. Debussy, Poulenc, Schumann, Mozart en Francaix.

Jelmer de Moed is een klarinettist, die zijn passie voor samenspel in kamermuziek en orkest combineert met zijn eigen projecten waarin hij interdisciplinaire samenwerkingen aangaat en al vele compositieopdrachten heeft gegeven. Hij geeft concerten als solist, met orkesten als  Phion en Kamerata Zuid, heeft een vast duo met pianist Rik Kuppen en schuift regelmatig aan bij het Animato Kwartet.

Met een eerste prijs op het Prinses Christina Concours, de Classic Young Masters Award en de Cultuurfonds Young Talent Award op zak studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Hij was finalist van de Dutch Classical Talent Award waarvoor hij project NOX initieerde. Hiervoor gaf hij compositieopdrachten aan Amarante Nat en Tijn Wybenga en ontwikkelde een enscenering met cinematograaf Boris Peters.

Rik Kuppen behaalde in 2017 zijn masterdiploma aan het conservatorium in Den Haag. Veelvuldig te horen op het podium en onderdeel van vernieuwende, succesvolle ensembles is hij 1e prijswinnaar van het Prinses Christina Concours, finalist van het YPF en volgde het Dutch Classical Talent traject, waar hij werd omschreven als een ‘kleurenvirtuoos’. Rik maakte voor zijn Dutch Classical Talent tournee door de grote zalen van Nederland een voorstelling in samenwerking met gerenommeerd operaregisseur Wim Trompert en dichter Myrte Leffring. Muziek en poëzie, belichting en acteren smolten op een unieke en intieme wijze samen.

In 2018 won hij samen met zijn pianokwintet De Formule De Grote Kamermuziekprijs. De Formule is een experimenteel ensemble dat bijzondere voorstellingen maakt en kunstdisciplines combineert. Hun laatste voorstelling “Gevangen in De Formule” was een groot succes. Sinds 2020 is Rik de nieuwe vaste pianist van het Brackmantrio met Tim Brackman en Kalle de Bie. Ook speelt hij veel samen met Oskar Back winnares Coraline Groen.

Jelmer de Moed en Rik Kuppen zijn al jaren een vast duo. Ze hebben elkaar op concerttour door Mexico ontmoet en sindsdien vele concerten gespeeld en projecten geïnitieerd. In 2019 kwam hun EP Dwaallicht uit, die door de pers vol lof ontvangen werd. Ze waren te gast in het tv-programma Podium Witteman en in december 2019 debuteerden ze bovendien op het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen.

Dat viel op bij de redactie van AVROTROS Klassiek die hen onder hun vleugels nam. In augustus 2022 viel hun debuut-CD bij alle leden van AVROTROS Klassiek op de mat. Ze zijn regelmatig bij verschillende programma’s te gast.

N.B.: op 27 januari a.s. treden zij op in TivoliVredenburg tijdens het AVROTROS Vrijdagconcert dat op NPO klassiek wordt uitgezonden, maar dat tevens is geselecteerd voor de TOP YOUNG PERFORMERS SERIES van de Europian Broadcasting Union (EBU) en door heel Europa wordt uitgezonden! 

•    Entree € 18,00 | Vrienden €15,00 | jongeren €9,00 incl. drankje

 

Aanvang 15.00 uur
Einde 17.00 uur
Entree €18.00 (tot 25 jaar: €9.00)

Reserveer kaarten