SERENADE

Met drie leden van het Ensemble “De Bezetting Speelt”: Melanie Broers (viool), León van den Berg (altviool) en Imre Rolleman (fluit).         

Drie prachtige werken met Beethoven als rode draad staan er op het programma:

 • Serenade (1801) – Ludwig van Beethoven
 • Serenade op. 141a (1915) – Max Reger
 • Trio (1927) – Jan van Gilse

Van Gilse won in 1902 voor zijn eerste symfonie een prijs van het Beethoven-Haus. Van Gilse behoort tot de componisten die in WO II het zwijgen werden opgelegd, maar de laatste tijd herontdekt worden.  Max Reger liet zich zeer beïnvloeden door Bach, Schumann, Brahms en… Beethoven. In de structuur van zijn werken is dat goed terug te horen. Maar ook de harmonische taal van Wagner heeft hem beïnvloed. Een jaar voor zijn onverwachte overlijden schrijf hij de geprogrammeerde Serenade. Ludwig van Beethoven componeerde de Serenade in 1801 om de onlangs opgerichte uitgever Giovanni Cappi te helpen om goede zaken te doen. Het aanhoudend opgewekte karakter van de Serenade lijkt in tegenstelling te staan tot de meer heroïsche paden die Beethoven in andere werken bewandelt.

 • Entree € 18.-, Vrienden € 15.-, jongeren tot 25 jaar € 9.- incl. drankje
  (opties zijn te kiezen bij het bestellen van kaarten)
 • Mochten de coronamaatregelen op 1 november niet vervallen zijn, maakt het Van Cappellenhuis gebruik van het coronatoegangsbewijs voor bezoekers van 12 jaar en ouder:

  U kunt op 1 van de volgende 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:Vaccinatiebewijs:

 • Volledige coronavaccinatie.
  Met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
 • Herstelbewijs
  Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
 • Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit

Aanvang 20.00 uur
Einde 21.30 uur
Entree €18.00

Reserveer kaarten