“ROMEO ET JULIETTE” met DUO BILITIS Met Eva Tebbe (harp) en Ekaterina Levental (harp & mezzo-sopraan)

De liefde van Romeo enJuliette, liefde ongrijpbaar als een zwaluw, liefde pril als een vroegemidzomerochtend en natuurlijk de liefde van Eva en Ekaterina voor deze muziek diezij met alle liefde naar u toe brengen.

Duo Bilitis is een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daar buiten. De beide musici hebben sinds hun oprichting in 2004 naam gemaakt door hun boeiende en spraakmakende programma’s en intense samenspel. Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende compositie ‘Les Chansons de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys.

Naast hun passie voor hetzelfde instrument delen de harpistes Eva Tebbe en Ekaterina Levental ook dezelfde muzikale mentaliteit: graag zoeken ze het avontuur buiten de gebaande paden. De dubbelrol van Ekaterina Levental geeft dit duo een unieke positie binnen het kamermuziekaanbod in binnen- en buitenland. Duo Bilitis’ repertoire bestaat voornamelijk uit 20ste eeuws repertoire en hedendaagse muziek, met een speciale focus op thematische programma’s en samenwerkingen met theater en dans.

Het duo trad ondermeer op in het Concertgebouw te Amsterdam, het Grachtenfestival in Amsterdam, Varna International Music Festival 2010 (Bulgarije), (Zwitserland) Mosel Musik Festival in Duitsland/Luxembourg (2011) en het Baku International Music Festival (Azerbejian).

Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2008, de 5e editie van het UITMARKT kamermuziekconcours in Amsterdam en is finalist van de International Jewish Music Competition 2010.

Aanvang 20.00 uur
Einde 22.30 uur
Entree €15.00 (tot 18 jaar: €7.50)
Nog 55 plaatsen beschikbaar

Reserveer kaarten