Programma i.h.k.v. het Stadsfeest “Capelle Bruijst”

Opzet van de middag:

13.00-13.30 uur inloop
13.30 -13.50 uur optreden Reinier Sijpkens, performer en multi-instrumentalist
14.00-14.20 uur optreden Anuschka Pedano (altviool), Maria Pedano (hobo en zang), Maria Nemtzova (piano)
14.30-14.50 uur optreden Reinier Sijpkens, performer en multi-instrumentalist
15.00-15.20 uur optreden Anuschka Pedano (altviool), Maria Pedano (hobo en zang), Maria Nemtzova (piano)
15.30-15.50 uur optreden Reinier Sijpkens, performer en multi-instrumentalist
16.00- 16.40/16.50 uur optreden Anuschka Pedano (altviool), Maria Pedano (hobo en zang), Maria Nemtzova (piano)
Dus: elk half uur start Reinier Sijpkens, elk heel uur het trio.

Reinier Sijpkens belandde onder een brug, maar op een manier die niemand hem nadoet: hij is al 25 jaar fulltime watermuzikant van Nederland.
Het BBC-programma “An Art Lovers’ Guide” riep hem onlangs uit tot een van de vijf culturele hoogtepunten van Amsterdam, een stad waar hij regelmatig ronddobbert. In zijn bootje de “Notendop” bespeelt hij acrobatisch zijn eenmansorkest met een orgeltje, trompet, flugelhorn, een grote zeeschelp of met zijn vingers. Op de wal weet hij met zijn instrumenten ook wel raad en weet hij zijn publiek een blijvende herinnering te bezorgen. Hij treedt op bij staatsbezoeken, maar met evenveel plezier in gevangenissen en altijd wordt het een sociale happening. In het Van Cappellenhuis zal het zeker ook feest worden: hij wil met alle toehoorders een levend carillon laten klinken. “Als één gezamenlijke huisbel gaan we met elkaar het feest inluiden en tevens een groet en serenade brengen aan elkaar”, aldus Reinier . Maar ook zal hij het publiek toespelen  met zijn trompetten in combinatie met zijn huisorgel.

Anuschka Pedano (17 jaar, altviool) heeft meegedaan een diverse (internationale) concoursen en mooie prijzen gewonnen. Zij is regelmatig te gast bij (internationale) festivals zoals o.a. het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival en het Spivakov festival in Moskou, als soliste opgetreden met orkesten als Sinfonia Rotterdam, was in 2017 met haar zus Maria tweemaal te gast in het televisieprogramma Podium Witteman en ….wist tijdens het Midwinterconcert 2017 in de Dorpskerk in Capelle samen met zus Maria het publiek tot een minutenlange staande ovatie te bewegen.

Maria Pedano (15 jaar, hobo en zang) heeft met de hobo evenals haar zus met succes meegedaan aan diverse (internationale) concoursen en trad ook op bij diverse (internationale) festivals, zoals o.a.  het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival en het Spivakov festival. Maar ook zingt zij graag en heeft meegedaan aan musicalproducties zoals o.a. “Moeder ik wil bij de revue”. In 2016 won zij het Concours de la Chanson Alliance Francaise en heeft zij opgetreden in Parijs. In 2017 trad zij met Anuschka tweemaal op bij Podium Witteman met hobo en zang. Maria wist in Capelle tijdens het Midwinterconcert 2017 met het vertolken van twee nummers van Edith Piaf het publiek in de Dorpskerk volledig om haar vinger te winden.

Maria Nemtsova (piano) geeft concerten op belangrijke locaties over de hele wereld, waaronder Carnegie Weil Recital Hall in New York, Wigmore Hall, Kings Place, Queen Elizabeth Hall in Londen, Ehrbar-Saal in Wenen, het National Center of Performing Arts in Beijing, het conservatorium Great Hall of Moscow, en vele anderen. Zij is oprichter van het liefdadigheidsproject "Muziek - voor de vrede" (www.music-peace.com), dat concerten en masterclasses omvat voor jonge musici die in de huidige conflictzones leven. Binnen het project ging Maria optreden in meer dan twintig landen, waaronder Kosovo, Israël, Georgië, Armenië, Tunesië en anderen.

Programma van het trio: 
Anuschka speelt het eerste deel uit de zesde cello suite van Bach en met Maria Nemtsova samen het eerste deel van de Sonate voor piano en altviool van Rebecca Clarke. Maria zingt het Ave Maria van Caccini en O mío babbino caro van Puccini en speelt het tweede deel uit het hobo concert KV 447 in C groot van Vivaldi, begeleid door Maria Nemtsova. En natuurlijk horen we nog een of meer chansons.

  • Toegang GRATIS

Aanvang 13.00 uur
Einde 17.00 uur
Entree gratis