ODILON REDON, DE LITERATUUR EN DE MUZIEK

OLIDON REDON, DE LITERATUUR EN DE MUZIEK

Kunstlezing met muziek door kunsthistorica Josée Claassen

In deze lezing wordt u meegenomen in het leven en werk van Odilon Redon. U ziet daarbij niet alleen prachtige afbeeldingen, maar u hoort ook muziek van onder meer Beethoven, Gluck, Wagner en Franck. 

Odilon Redon (1840-1916) is een kunstenaar met een fascinerend oeuvre. In zijn werk zien we veel elementen uit dromen terug. Lieflijk, vol tederheid, maar ook de nachtmerrie-achtige kant komt er in voor. Het is werk waarbij hij ons uitnodigt te kijken achter de werkelijkheid van alledag en dat doet hij op een fenomenale manier. Odilon Redon vond inspiratie in de literatuur en in de muziek. Hij illustreerde op een volstrekt unieke manier de boeken die hij bewonderde en vond dat al zijn werk moest zijn als de muziek. Hij noemde zichzelf dan ook een ‘peintre symphonique’. Een derde inspiratiebron vond Redon in de natuur. Hij leefde in de tijd dat Darwin zijn beroemde boeken over de evolutie publiceerde. Er werd onderzoek gedaan naar de kleine elementen in de natuur, die niet op het eerste oog zichtbaar zijn. Dat fascineerde Redon en ook dat zien we terug in zijn werk. Natuurlijk hoort u bij deze lezing ook muziek, van o.a. Beethoven, Gluck, Wagner en Franck.

Josée Claassen is kunsthistorica en liefhebber van klassieke muziek. Tijdens en na haar opleiding in Leiden gaf zij daar als gastdocent colleges cultuurhistorie. De afgelopen tien jaar heeft zij zich gespecialiseerd in het geven van lezingen waarin beeldende kunst gecombineerd wordt met klassieke muziek. 

  • Entree € 10,- | Vrienden € 7,- | jongeren tot 25 jaar € 5,- incl. drankje

Aanvang 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Entree €10.00

Reserveer kaarten