MUZIEKTHEATERVOORSTELLING “DE GRENS”

We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip.  Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

De Grens is het vervolg op de succesvolle solo-voorstelling De Weg. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een weg die eindigt in een veilig politiebureau op de Wallen in Amsterdam. De Grens begint daar waar De Weg eindigt.

Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaan, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

 “... Wat een geweldige theaterpersoonlijkheid ... Een heel sterke vrouw, die in staat is te vechten tegen haar lot … Superieur ironisch” (Max Arian, september 2017, Theaterkrant ★★★★)

“... Diepgang en humor in een onewomanshow ... Ekaterina Leventals aanwezigheid op onze podia dient een wezenlijk Nederlands belang.” (Francois van den Anker, september 2017, Place de L'Opera)

Ekaterina Levental studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theatermaker. Ze werkte als soliste met muziektheatergezelschappen als LOD Gent België, Opera Trionfo, Jan Fabre/Troubleyn België, Hollands Diep Dordrecht, Opera Spanga, Veenfabriek Leiden, Jeugdtheater Sonnevanck, Opera Nijetrijne, Holland Opera, Toneelhuis Antwerpen, Silbersee en anderen.
Zij maakt deel uit van Duo Bilitis, waarmee zij diverse internationale prijzen won. Recentelijk maakte Ekaterina haar debuut bij de Nationale Opera en zij gaf wereldwijd concerten.

Chris Koolmees start zijn loopbaan als decorontwerper voor diverse theatergroepen. Sinds 1989 werkt hij als vormgever voor tv producenten en ontwerpt hij decors en leaders. Daarnaast werkt hij als conceptontwikkelaar en vormgever aan tentoonstellingen en experiences. Hij ontwikkelt interactieve installaties voor de publieke ruimte en past deze ook toe in zijn theatervormgeving.
In zijn werk als theaterregisseur onderzoekt hij nieuwe wegen om klassieke en moderne muziek te ensceneren.

De Grens is het vijfde muziektheaterproject dat Chris en Ekaterina samen in eigen beheer ontwikkelden.

Drankje na afloop is in de prijs inbegrepen.

Als u gebruik maakt van de knop reserveren, wordt u doorverwezen naar www.podiumplein.nl en kunt u uw kaarten bestellen (mits die er nog zijn), afrekenen en uitprinten.

Attentie: het aantal beschikbare kaarten dat hieronder vermeld is, behoeft niet overeen te stemmen met de werkelijkheid. Nadat u op reserveren geklikt hebt, wordt u doorverwezen naar het Podiumplein en ziet u of er nog kaarten zijn.

Aanvang 20.00 uur
Einde 21.30 uur
Entree €15.00 (tot 18 jaar: €7.50)
Nog 50 plaatsen beschikbaar

Reserveer kaarten