HEUTE ABEND: LOLA BLAU

Op Broadway en in Hollywood wordt ze een gevierde show-ster, maar alcohol, drugs, eenzaamheid en heimwee spelen haar parten. Wanneer Lola Blau na de oorlog terugkeert naar haar vaderland, merkt ze dat de mentaliteit van de mensen weinig veranderd is.De voorstelling over een zangeres die na 21 jaar afwezigheid weer in haar vaderland speelt, is soms uitgelaten en vrolijk, soms frivool, dan weer woedend en uiteindelijk melancholisch. Deze musical – een onewoman show – neemt het publiek mee op een achtbaan van emoties in cabaret-achtige liederen en scherpzinnige teksten.

ESTHER LINSSEN

Operazangeres Esther Linssen studeerde in 1996 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, werkte jaren bij De Nationale Opera, maar zong naast opera ook in grote koorwerken. De laatste jaren richt zij zich op haar zang als dramatisch mezzo in voorstellingen als o.a. Lola Blau.

JELENA POPOVIC

Jelena Popovic behaalde haar Master piano aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht, is een veelgevraagd begeleidster en werkt o.a. als pianist bij De Nationale Opera .

KLAUS BERTISCH

Klaus Bertisch werkte voor operahuizen en festivals in Duitsland, België, Frankrijk en Oostenrijk. Als regisseur realiseerde hij grootse projecten. In het Amsterdamse Concertgebouw regisseerde hij Die lustige Witwe en De spelers etc., etc..  Met Pierre Audi werkte hij behalve in Amsterdam ook in Brussel, Salzburg, bij de Ruhrtriennale en in Madrid. Hij was docent theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1990 is hij dramaturg bij De Nationale Opera.

 

  • Entree € 15,- , tot 26 jaar € 7,50 incl.

Aanvang 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Entree €15.00 (tot 25 jaar: €7.00)

Reserveer kaarten