DE MOED OM TE VERTREKKEN

FEESTELIJK SLOTCONCERT VAN HET SEIZOEN
Ruim honderd jaar geleden zochten miljoenen Europeanen hun heil aan de oevers van de Rio de la Plata. Zij gingen het avontuur tegemoet en reisden naar een onbekende bestemming, op zoek naar een beter bestaan. De confrontatie met de aanwezige bevolking en cultuur leverde een nieuwe muziek- en dansvorm op: de Tango.

……en het is dit lied
luid of lelijk gezongen
dat troost biedt aan hoe het is gegaan.

Uit ‘la Violeta’

De Moed om te Vertrekken  is een ontdekkingstocht naar de wereld van de Tango. Zanger Kees Scholten ontwikkelde een passie voor de Tango en ontdekte dat het meer is dan alleen een dans. Nieuwsgierig geworden naar de bijzondere liederen die hij tegenkwam begon hij zelf vertalingen te maken van deze teksten en dook zo dieper in dit fascinerende genre.

Winnaar van het 10e Utrechts Kleinkunstfestival.De kers op de festivaltaart van het Grachtenfestival‘ – NPO, aug 2020 (bekijk hier het fragment vanaf 44 minuten).

Verhaal en credits

  • Verhaal en vertalingen van de tango’s: Kees Scholten
  • Liedteksten van o.a Cátullo Castillo, Enrique Cadicamo en Horacio Ferrer
  • Muziek  van o.a. Anibal Troilo, Edgardo Donato, Astor Piazzolla, Margreet Markerink

Deze  gezongen vertalingen nemen je mee naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes, bordelen en naar de ziel van mensen die de moed hebben om te vertrekken. Liederen over illusie, liefde en frustratie. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht. Onnavolgbaar in samenspel met Margreet Markerink op piano en Emmy Storms op viool.

Aanvang 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Entree €18.00 (tot 25 jaar: €8.00)

Reserveer kaarten