“DE DERTIEN MAANDEN VAN HET JAAR”

'De 13 maanden van het jaar' neemt de luisteraar mee naar het leven van een adolescent en diens eerste verliefdheid. Typische Willem Wilmink-thema's komen terug in de teksten: ruzie, liefde, opgroeiende kinderen en kerstmis. De liedjes worden aaneengeregen door gedichten van Wilmink en grappige persoonlijke anekdotes over de puberteit.

'De 13 maanden van het jaar' is van origine een muziekmethode, met piano-etudes. In het boekje staat links per maand een gedicht (januari tweemaal, vandaar dertien), rechts staat de door Tony Vos gecomponeerde muziek. De teksten zijn geschreven in schijnbaar eenvoudig Nederlands, heel poëtisch, fantasievol en met veel humor. De gedichten gaan over de gedachtekronkels van een tiener. Willem Wilmink kon als geen ander kruipen in de ziel van kinderen. Wilmink heeft destijds met de leeftijd van zijn kinderen mee geschreven. Van dit boekje met piano-oefeningen voor de adolescent zijn maar weinig exemplaren uitgegeven ende muziek is nooit opgenomen, (volledig) uitgevoerd of uitgebracht. Nieuwsgierig hebben Peter Mingaars en Angela van Rijthoven samen de muziek doorgenomen, wellicht was het ook te spelen op gitaar. Dat bleek zo te zijn. Peter heeft de composities gearrangeerd en zo komt het dat deze pianomethode uitstapjes beleeft naar jazz, bossa nova en popmuziek.

Luister aandachtig en geniet!

Peter Mingaars (1950), gitaar. Was docent jazzgitaar en jazzgeschiedenis aan de conservatoria in Amsterdam (sinds 1980) en Tilburg (sinds 1985). Hij was 20 jaar vaste gitarist in Caoutchouc (Vaalbleek Vokaal), stond met deze groep op vele (inter)nationale podia en festivals.

Angela van Rijthoven (1970), zang. Frontvrouw van 'How about Rita?' en zangeres bij 'JazzConnection'. Zangdocent sinds 1994, en geautoriseerd CVT-docent (Complete Vocal Technique) sinds 2014.

'Muziek maken is communiceren. Je stemt je af op elkaar en op het publiek. Aanhet einde van een concert voelt het alsof ik een goed gesprek gehad heb. Heerlijk!'

  • Toegang € 12,50, tot 18 jaar € 7,- incl. drankje na afloop

 

Aanvang 20.00 uur
Einde 21.00 uur
Entree €12.50 (tot 18 jaar: €7.00)

Reserveer kaarten