Buitengewoon concert: DUO BRACKMAN – LE COULTRE bij Tuincentrum Jaarsveld 19.30 uur

Buitengewoon concert: DUO BRACKMAN – LE COULTRE bij Tuincentrum Jaarsveld 19.30 uur

Plaats:Tuincentrum Jaarsveld, 's-Gravenweg 368 Capelle a/d IJssel 

Violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre ontmoetten elkaar al op jonge leeftijd bij de Academie voor Muzikaal Talent. Allebei studeerden ze achtereenvolgens bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho en Pavel Vernikov. Na samen veel kamermuziek uitgevoerd te hebben in verschillende formaties ontdekten ze het repertoire voor twee violen. Het repertoire voor twee violen en viool/altviool is zeer uitgebreid. Van Bach, Mozart, Spohr tot Bartók, Ysaÿe en Prokofjev.  

Tim Brackman, o.a. prijswinnaar van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back, doet momenteel  een post-graduate studie bij Pavel Vernikov in Bergamo. Hij maakt deel uit van het Brackman Trio en het Animato Kwartet waarmee hij o.a. de Kersjesprijs heeft gewonnen. In Den Haag behaalde Tim zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium bij Vera Beths.

Floor Le Coultre, afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium met onderscheiding voor meeslepend spel, werd in 2011 benoemd tot Jong Muzikaal Talent van het jaar. Floor speelt in meerdere vaste ensembles waaronder het Hermitage Kwartet en duo LeCoultre&VanHees.

Beiden spelen op een viool die hen ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De aanschaf van de altviool van Floor en de strijkstok van Tim is mede mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument. Zie: www.floorlecoultre.nl en www.timbrackman.com.

Zie voor meer informatie over dit veelbelovende duo: https://www.timbrackman.com/duo-brackman-lecoultre-on-tour/

Aanvang 19.30 uur
Einde 20.30 uur
Entree €1.00

Reserveer kaarten