BETOVEREND KELTISCH KERSTCONCERT, “A CELTIC CHRISTMAS” door het MERAIN TRIO

Het trio brengt op 19 december het betoverende kerstconcert  A Celtic Christmas, naar de gelijknamige cd. Op het programma staan de mooiste kerstliederen en melodieën van de Britse eilanden: Ierland, Engeland, Schotland en Wales.

Laat u door Merain meevoeren naar besneeuwde mystieke landschappen met kastelen en ruïnes.

Het trio speelt in dit kerstconcert stemmige en ingetogen liederen zoals Allthroughthenight en Codail a linbh en bekende Carols zoals Ding dong! en Away in a manger die door Merain op verrassende wijze zijn bewerkt. Natuurlijk ontbreken ook vrolijke jigs en reels niet in dit feestelijke concert. Zoals elk jaar kunt u ook nu weer een klein uitstapje verwachten naar een andere rijke volkstraditie.

Over Merain:
De ervaren musiciennes van Merain spelen Ierse muziek op geheel eigen wijze. Zij presenteren verfijnde klassieke composities van Ierse componisten en toveren met hun stijlvolle bewerkingen traditionals om tot ware juweeltjes. Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg.De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt door het hele land en ook buiten de landsgrenzen en was tijdens haar vorige tour te gast bij NTR Podium, Opium en AVRO’s Spiegelzaal.Voor meer informatie: www.meraintrio.com

Pers:
In het Noord-Hollands Dagblad werd enthousiast over Merain geschreven: “Merain weet volksmuziek uitnemend te vermengen met klassieke invloeden. Theatrale mogelijkheden werden glanzend voor het voetlicht gebracht door zangeres Mieke Manschot. Met de Ierse song ‘Don oiche u dim Beithil’ met een opvallend fraaie vioolsolo, het subtiel uitgevoerde ‘SilentNight’ en de glanzende interpretatie van ‘Song for Ireland’ heeft het trio grote muzikale indruk achtergelaten.”

Aanvang 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Entree €15.00 (tot 18 jaar: €7.50)
Geen plekken meer beschikbaar

Er zijn geen kaarten meer beschikbaar. U kunt wel op een reservelijst geplaatst worden. Stuurt u een e-mail aan cultuur@vancappellenhuis.nl met het aantal kaarten dat u wenst en uw telefoonnummer.