BEELDEND KUSTENAAR EN COMPONIST, EEN GOED KOPPEL

BEELDEND KUSTENAAR EN COMPONIST, EEN GOED KOPPEL

Kunstlezing met muziek door kunsthistorica Josée Claassen

Bij deze lezing worden – aan de hand van prachtige beelden en klinkende muziek - vier duo’s belicht en wordt verteld wat zij met elkaar van doen hebben, hoe ze samenwerken, dan wel dat er sprake is van zodanige zielsverwantschap dat er parallellen in het werk van kunstenaar en componist te ontdekken zijn. Het zijn: Kandinsky en Schönberg, Picasso en Satie, Rothko en Feldman en Dufy en Poulenc/Milhaud.

U ziet en hoort hoe een beeldend kunstenaar en een componist elk in hun eigen discipline de abstractie zoeken en op latere leeftijd beiden weer enigszins terugkeren naar de figuratie respectievelijk de tonaliteit. U ziet een paard ballet dansen, op muziek van een beroemd componist, in een decor van een zo mogelijk nog beroemder beeldend kunstenaar. U ziet schilderijen waar het plezier in het goede leven van af spat èn de zoektocht van een schilder die alles behalve dat op doek wilde zetten. Kortom, ontroerende, mooie, interessante en grappige momenten wisselen elkaar af in deze lezing.

Josée Claassen is kunsthistorica en liefhebber van klassieke muziek. Tijdens en na haar opleiding in Leiden gaf zij daar als gastdocent colleges cultuurhistorie. De afgelopen tien jaar heeft zij zich gespecialiseerd in het geven van lezingen waarin beeldende kunst gecombineerd wordt met klassieke muziek. 

 • Entree € 10,- , Vrienden € 7,-, jongeren € 5,- incl. drankje
  (opties zijn te kiezen bij het bestellen van kaarten)
 • Het Van Cappellenhuis maakt gebruik van het coronatoegangsbewijs voor bezoekers van 12 jaar en ouder:

  U kunt op 1 van de volgende 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:Vaccinatiebewijs:

 • Volledige coronavaccinatie.
  Met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
 • Herstelbewijs
  Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
 • Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit

Aanvang 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Entree €10.00

Reserveer kaarten