AMANDA BACK ON TOUR

Eerbetoon aan Amanda Meier (1853-1894), een bevlogen musicienne uit Landskrona (Zweden), vrouw van Julius Röntgen, vriendin van Edvard Grieg, bewonderd door Brahms. Eerst en vooral: een geweldige violiste, zeer begaafd componiste en de eerste vrouw ooit die met glans de zwaarste muziekopleiding van Zweden voltooide, maar wier succesvolle internationale carrière abrupt tot een halt kwam na haar huwelijk met Julius Röntgen.

Eva Stegeman (viool), Tobias Borsboom (piano) en Huib Ramaer (verteller) brengen het romantische componistenverhaal in klank, woord en beeld. Het verhaal achter de muziek komt tot leven door middel van brieven, dagboekfragmenten, anekdotes en getuigenissen van vrienden als Brahms en Grieg en eenvoudige theatrale middelen. U als publiek wordt deelgenoot van een bijzondere reis. Deze voorstelling roept de sfeer op van het Amsterdamse muziekleven aan het eind van de 19de eeuw en belicht het vaak tragische lot van getalenteerde vrouwelijke musici in die tijd.

Eva Stegeman is artistiek leider van het internationale festival Classical Encounters (voorheen het Kamermuziekfestival Den Haag). Onlangs ontving zij de Haagse Stadspenning, voor haar bijzondere verdiensten voor de stad. Eva profileert zich in het bijzonder op het gebied van kamermuziek. Haar veelzijdige interesse reikt van de vroege barok tot en met hedendaagse muziek en wereldpremières. Ze was te gast op vele nationale en internationale festivals, en was concertmeester bij vele gerenommeerde orkesten.

Tobias Borsboom is een van de bekendste jonge pianisten van dit moment en was niet alleen meermalen te zien en te horen bij Podium Witteman, maar ook in het Van Cappellenhuis met Lidy Blijdorp en Jan Brokken en met de voorstelling “De Blues van Kattenburg “NRC & NRC Next: “Een weergaloze Tobias Borsboom riep, zoals meestervertellers eigen, de ware spanning op"

Huib Ramaer is musicoloog, maar daarnaast een veelgevraagd regisseur, verteller en samensteller van muziektheatervoorstellingen.

  • Entree € 18.-, Vrienden € 15.-, jongeren tot 25 jaar € 9.- incl. drankje
    (opties zijn te kiezen bij het bestellen van kaarten)

 

Aanvang 20.00 uur
Einde 22.30 uur
Entree €18.00

Reserveer kaarten