Aanvang 14.00 UUR: ITALIAANSE VOLKSLIEDEREN EN LIEDJES MET DUO SERENATELLA

met Alessandra Serena (zang,accordeon) en Nelleke ter Berg (gitaar, zang)
Het duo Serenatella heeft een rijk geschakeerd en uniek repertoire opgebouwd van Italiaanse volksliederen en Italiaanse liedjes uit de jaren ’30, ’40 en ’50 van de vorige eeuw, in eigen arrangementen. Ieder lied, is het een ballade, een dans, een serenade of een wiegenliedje, wordt
door de musici gekoesterd en met veel expressie vertolkt. Met hun levendige presentatie,
het zang- en speelplezier en de gepassioneerde muziek zal Serenatella de hartverwarmende
zon in het  Van Cappellenhuis laten stralen.

Alessandra Serena
Na het cum laude behalen van haar beide zangdiploma’s aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, vervolgde Alessandra Serena haar zangstudie bij Heent Prins. Serena zingt als soliste in oratoria en concerten. Zij werkte met de beroemde dirigenten in producties van onder meer “l’Incoronazione di Poppea”, “Le Nozze di Figaro”, “Dido and Aeneas” en “Die Fledermaus”.

Via stichting YO-opera trad Serena op in de festivals “Tweetakt” te Antwerpen, “Oorproeven” te Den Bosch, “YO” te Utrecht en “Oerol” op Terschelling. Zij zong in de eigentijdse (familie)opera’s en met stichting Intorno soleerde Serena in “De Gelukkige Familie” en “A is een aapje”, “Het zingende botje” en vanaf april 2011 die van ‘zangeres’ in “De Rode Klompjes” van Marco Kalkman.

Naast haar activiteiten als zangeres is Serena ook koordirigent en zangdocent. Voor een overzicht en filmfragmenten zie: www.serenajansen.nl.

Nelleke Boosman
Nelleke Boosman studeerde gitaar aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en privé bij de inspirerende soliste Laura Young. Sinds 1991 vormt Nelleke met mandoliniste Martine Sikkenk het duo Amuse-oreille, waarmee later met blokfluitiste Brechtje Roos het trio Zimbello ontstond. Hedendaagse muziek speelt zij als vaste gitarist van het ensemble Insomnio. Verder trad zij op met vele gelegenheids-ensembles met o.m. Maarten Koningsberger, David Janssen en Boudewijn Zwart. Sinds enkele jaren bespeelt Nelleke ook de prachtige theorbe en sinds augustus 2011 behoort ook een oktaafgitaar tot haar instrumentarium.  Als bijvak studeerde Nelleke orkestdirectie bij Sam ten Velden. Als dirigent is zij verbonden aan het Gemengd Koor Mozart Cantat in Hoorn en het Amsterdams Mandoline Orkest AMTG. 

 “Musiceren is het mateloos fascinerende spelen met tijd en gevoel. Om dat samen met het publiek te beleven maakt me zo gelukkig!”

  • Toegang € 18,- , vrienden € 15,- , jeugd/jongeren € 9,- incl. drankje

Als bekend is dat er weer voorstellingen kunnen plaatsvinden, vindt u hier een knop om kaarten te bestellen.

Aanvang 14.00 uur
Einde 15.00 uur
Entree €18.00 (tot 25 jaar: €9.00)