Aanvang 19.00 uur: BEELDEND KUNSTENAAR EN COMPONIST, EEN GOED KOPPEL

GEANNULEERD ivm coronamaatregelen

Lezing met muziek door kunsthistorica  Josée  Claassen.

“Omdat in het Van Cappellenhuis muziek en beeldende kunst hand in hand gaan, stel ik voor dat ik de lezing ‘Beeldend kunstenaar en componist, een goed koppel’ geef”, schreef Josée Claasen.
Bij deze lezing worden vier duo’s belicht en wordt verteld wat zij met elkaar van doen hebben. Het zijn: Kandinsky en Schönberg, Picasso en Satie, Rothko en Feldman en Dufy en Poulenc/Milhaud.

De interactie tussen beeldend kunstenaar en componist staat daarbij centraal. Aan de hand van vier voorbeelden uit de twintigste eeuw wordt toegelicht wat de beeldend kunstenaars en componisten met elkaar van doen hebben. U hoort en ziet hoe een componist en een beeldend kunstenaar elk in hun eigen discipline de abstractie zoeken en op latere leeftijd beiden weer enigszins terugkeren naar de figuratie respectievelijk de tonaliteit. U ziet een paard ballet dansen, op muziek van een beroemd componist, in een decor van een zo mogelijk nog beroemder beeldend kunstenaar. U ziet schilderijen waar het plezier in het goede leven van af spat èn de zoektocht van een schilder die alles behalve dat op doek wilde zetten. Kortom, ontroerende, mooie, interessante en grappige momenten wisselen elkaar af in deze lezing.

  • Toegang € 10,-. Vrienden € 7,- , jeugd/jongeren € 5,- incl. drankje

 

Aanvang 19.00 uur
Einde 20.00 uur
Entree €10.00 (tot 25 jaar: €5.00)
Nog 153 plaatsen beschikbaar