Aanvang 16.00 uur: MUZIKAAL GEDICHT door musici van De Bezetting Speelt

Dit concert verviel in het vorige seizoen als gevolg van corona.
SYRINX (1913) - CLAUDE DEBUSSY (1862-1918)
ELEGIAC (1916)- ARNOLD BAX (1883-1953)
SUITE EN DUO (1927) - JEAN CRAS (1879-1932)SONATE (1915)- CLAUDE DEBUSSY (1862-1918)

De harp is bij uitstek het instrument om de zangerige melodieën van een fluit als een gedicht te omspelen. Het is dan ook geen wonder dat er veel kamermuziek is geschreven voor fluit en harp. De muzikale klik tussen De Bezetting Speelt en de jonge, talentvolle harpiste Doriene Marselje (foto: Emilie Schäfer )was er vanaf de eerste ontmoeting, waarna het idee ontstond voor dit bijzondere programma.

Naast het beroemde trio van Claude Debussy, worden de minder bekende componisten Arnold Bax en Jean Cras over het voetlicht gebracht.

IMRE ROLLEMAN - FLUIT
“Ik heb gekozen voor een houten fluit van Alfred Verhoef.  De fluit, gemaakt van palissander,  geeft veel warmte en diepte aan de klank en zorgt voor een egale klankkleur. Het voordeel van het instrument is de geweldige mengklank en voor het verwezenlijken van mijn grote liefde: kamermuziek, is dit het perfecte instrument. Kamermuziek vraagt, daagt uit en nodigt uit om je vol te geven, je eigen grenzen te verleggen, maar ook die van elkaar te ontdekken.”  

LEON VAN DE BERG - ALTVIOOL
 “Ik koos als kind voor de viool, omdat een blaasinstrument me maar vermoeiend leek en ik bang was buiten adem te raken. Vanaf mijn twaalfde leerde ik de altviool kennen, en mijn docent Coosje Wijzenbeek selecteerde mij vaak om altviool te spelen in haar kamermuziekformaties. Dat werd zo’n succes dat ik uiteindelijk altviool ben gaan studeren. In 2018 heb ik mijn huidige instrument gekocht. Het is een altviool gemaakt door Otto Erdesz in de jaren ‘70 van de vorige eeuw. Het is een enorm veelzijdig instrument met precies díe warme klank waar ik zo lang naar op zoek was!” 

DORIEN MARSELJE – HARP
Doriene Marselje (1988) ontving als 7-jarige de Jong Talentprijs van het Gergiev Festival, uitgereikt in de Doelen waar ze ook haar eerste solo concert gaf. Inmiddels heeft ze aan het Koninklijk Conservatorium haar Masterdiploma behaald, treed op als solist door heel Nederland en is zij regelmatig te zien en beluisteren op tv en radio. Zij maakt deel uit van verschillende vaste ensembles en is een veelgevraagd gast musicus bij talloze gerenommeerde gezelschappen.Ze is betrokken bij diverse multidisciplinaire performances en is een vast lid van het Kameroperahuis Collectief, met wie zij originele muziektheater stukken maakt en uitvoert.

  • Entree € 18,- , tot 25 jaar € 7,50 incl. drankje na afloop
  • Dit concert is het vierde deel van een serie van 4. De prijs van de serie is € 50,-  tot 25 jaar € 25,- incl. alle 4 keren een drankje na afloop.

Dit concert zou eerder in het voorjaar van 2020 hebben plaatsgevonden, maar kon toen niet doorgaan a.g.v. corona.

Als bekend is dat er weer voorstellingen kunnen plaatsvinden, vindt u hier een knop om kaarten te bestellen.

Aanvang 16.00 uur
Einde 17.00 uur
Entree €18.00 (tot 25 jaar: €8.50)