Aanvang 14.00 uur: KERSTCONCERT met het GRUPPMAN-ENSEMBLE

Zijn ensemble bestaat uit musici van de hoogste top (waaronder onze Artist in Residence Katja Dirven!). Een eer om die in het Van Cappellenhuis te ontvangen!
Op het programma staat het prachtige Pianokwartet no.1 KV 478 van Mozart, de cellosonate no. 4 van Beethoven en – last but not least - de romantische Suite, op. 71 voor twee violen en piano van Moszkowski.

In bespreking:
Mogelijk kunnen concertbezoekers tegen gereduceerd tarief een dinertje bij Fuiks Eten en Drinken gebruiken. Daarover t.z.t. informatie via de nieuwsbrieven en www.vancappellenhuis.nl

Het Gruppman Ensemble:
Igor Gruppman wordt alom geprezen als dirigent, vioolsolist en orkestleider. Als 1e concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en frequente gastleider van orkesten zoals de London Symphony, London's Royal Philharmonic en St. Martin in the Fields, heeft Igor Gruppman samengewerkt met de meest gewaardeerde dirigenten van zijn generatie. Als solist wordt hij alom geprezen om zijn "rijke en mooie toon, elegante frasering, gedrevenheid, passie en virtuositeit.

Vesna Stefanovich-Gruppman’s  won als tiener zes keer op rij de nationale vioolwedstrijd in haar geboorteland Joegoslavië. Toen ze zestien was, trad ze als solist op met ensembles als het Moscow Philharmonic. Ze studeerde aan het Conservatorium van Moskou o.a. bij David Oistrakh. Vesna is ook directeur van het Gruppman International Music Institute en doceert viool en altviool aan Codarts Rotterdam.

Katja Dirven – Didychenko studeerde cum laude af aan het conservatorium in haar geboortestad Kiev (Oekraïne), won belangrijke prijzen, vervolgde haar studie aan het Rotterdams Conservatorium waar ze haar master haalde in Kamermuziek en Solospel. Zij treedt op als soliste en kamermuziekmusicus met topmusici uit Nederland en speelt in vele Nederlandse en buitenlandse beroepsorkesten. Zij is als artistiek leider, cellodocent en dirigent verbonden aan het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut.

Anastasia Safonova studeerde in Moskou en voltooide haar Master aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Anastasia won eerste prijzen bij de internationale Yamaha Music en Youri Egorov competities. Zij is veel gevraagd op de belangrijkste podia in Nederland en treed regelmatig op in heel Europa, Turkije, China en Rusland. Sinds 2000 doceert ze aan het Conservatorium Maastricht.

  • Toegang € 18,- , Vrienden € 15,- , jeugd/jongeren € 9,- incl. feestelijk hapje en drankje
  • VOOR U VERDER GAAT: U WEET ZEKER DAT U NAAR DE VOORSTELLING VAN 14.00 UUR WILT?

Kaarten bestellen in coronatijd, of hoe de toepassing van de coronaregels uw bestelwijze raakt:

  • Als u twee of meer kaarten bestelt en u wilt naast elkaar zitten, kiest u voor 2 kaarten normaal-naast-elkaar of 2 kaarten vriend-naast-elkaar, afhankelijk van wat van toepassing is.Kinderen tot 12 jaar kunnen gewoon naast u zitten en deze kaarten kunt u tegelijk bestellen.
  • Wilt u dus meer kaarten voor personen uit verschillende huishoudens en wilt u dus niet naast elkaar zitten, dan bestelt u kaarten normaal of vriend

Aanvang 14.00 uur
Einde 15.00 uur
Entree €18.00

Reserveer kaarten