Dimitris Voyiazoglou, 'En Plein Air' kunstschilder..

Dimitris is geboren in 1960 in Athene, is chemicus van beroep, en is in zijn spaarzame vrije tijd een verwoed "en-plein  air"-kunstschilder. Alle  weersomstandigheden trotserend,  trekt hij er met zijn schildersezel op uit, om met name oud-Hollandse en meer hedendaagse plekken op te zoeken.

Hij schildert in heldere kleuren voornamelijk stadsgezichten en landschappelijk idyllische plekken en doet dat op een figuratieve/abstracte manier, waarmee hij een behaaglijke, warme atmosfeer weet op te wekken. En zo is hij ook zelf.

In het bijzonder de wijdse gezichten, waterweerspiegelingen en de kleurrijke omgeving boeien hem zeer. Het Nederlandse zeeklimaat zorgt ervoor dat elk volgend moment weer verschillend i; geheel anders dan in zijn geboorteland Griekenland, waar hij overigens ook regelmatig schildert.

Op zijn vele buitenlandse reizen gaat zijn trouwe schildersezel mee en zo heeft hij o.a. geschilderd in de Verenigde Staten, Griekenland, Frankrijk, Spanje, Engeland, België. In Nederland schildert hij veel in de omgeving van Leiden/Delft/Den Haag, namelijk niet ver van zijn woonplaats Rijswijk, waar hij al meer dan 25 jaar werkzaam is bij het Internationaal Patent Bureau. Hij schildert voor zijn ontspanning na zijn drukke werkzaamheden.

Hij werkt hoofdzakelijk met acrylverf werkt , wat voor "en plein air"-werk noodzakelijk is, omdat het snel droogt. HIj wordt wel eens vergeleken met Monet. Niet ten onrechte, omdat hij trefzeker de prachtigste historische plekjes weet te vereeuwigen en met zijn penseel een trefzekerheid weet te bereiken die niet onderdoet voor een schilder als Monet.

Vanaf 20 maart a.s. tot 22 april 2018 zijn de werken van Dimitri dagelijks, tijdens kantooruren te zien in Galerie van Cappellen.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door Stichting Beter Leven Guérir Vie en een deel van de opbrengst van de verkoop van de schilderijen gaat naar deze stichting om studieprojecten mogelijk te maken voor kinderen in de vroegere VOC landen. Het doel is daarin de vroegere Iguana-, kruiden- en algenleer te bestuderen en daarmee bij deze kinderen belangstelling voor hun erfgoed te stimuleren

Ook zullen enkele werken van Frank worden gepresenteerd.

Wij hopen u te mogen begroeten op de openingsdag zondag 25 maart 2018 vanaf 14:00 u. tot 17:00 u. Onder het genot van een hapje en Griekse wijn zullen voornoemde personen daarbij ook aanwezig zijn en zullen wij gezamenlijk hopelijk met u van de recente werken van Dimitris Voyiazoglou kunnen genieten.