BRUISEND NIEUWJAARSCONCERT IN BRAZILIAANSE SFEER!

EPM Holanda, ofwel EscolaPortátil de Música Holanda is het eerste filiaal buiten Brazilië van de EPM Rio de Janeiro en de enige in choro gespecialiseerde muziekopleiding in Europa. EPM Holanda zet zich in om Braziliaanse muziek te onderwijzen en te verspreiden. Iedere zaterdag geven gespecialiseerde docenten lessen cavaquinho, gitaar, pandeiro, piano, fluit, sax, klarinet en zang met daarnaast ensemble lessen, theorie, improvisatie en samba begeleiding.
De docenten geven naast lessen ook concerten in verschillende bezettingen.Voor het Capellenhuis treden zij op als kwartet, met op het repertoire eigen choro composities en bewerkingen van klassiekers.

De musici zijn  allen internationaal geroemde grootheden op het gebied van de Braziliaanse muziek.

Rafael Pereira Lima komt uit Porto Alegre / RS, de meest zuidelijke hoofdstad van Brazilië. Hij begon de harmonica te spelen in de baptistenkerk op de leeftijd van 10 jaar oud en de saxofoon op zijn 14e. Toen hij 16 jaar oud was, verhuisde hij voor een jaar naar de VS, waar hij altsax speelde in de Meridian Community Jazz Big Band, in de Far AwayPlaces Jazz Combo en in de Improv Class Band van MCC. Op zijn 24e kreeg hij zijn Saxofoon Bachelor diploma van Institute of Arts of UFRGS. Rafael heeft  Masters in Jazz Performance (Nederland / NYC) afgerond aan de universiteit van Hanze (“When Choro meets Bebop”). Daarna heeft hij twee jaar gewerkt als docent saxofoon en improvisatie op UFPEL.
Rafael begon Choro te spelen in 2000, waarna hij met veel verschillende artiesten en groepen heeft samengespeeld. Momenteel woont hij in Rotterdam, doceert hij aan de Braziliaanse muziekopleiding EPM Holanda en speelt hij op podia wereldwijd. Rafael is ook de Artist Director van de Brazilian Music Foundation in New York City.

Marijn van der Linden is in 2005 afgestudeerd aan het conservatorium van Tilburg in Gitaar Geïmproviseerde Muziek (jazz). Hij speelt in verschillende groepen waarvoor hij zelf ook componeert en arrangeert. Met de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira speelt hij al vele jaren samen en heeft met haar band door heel Nederland getourd en 3 cd’s opgenomen. In 2012 heeft hij EscolaPortátil de Música Holanda opgericht, een muziekschool/organisatie speciaal gericht op Braziliaanse choro en samba, het eerste filiaal van EPM (Rio de Janeiro) buiten Brazilië. Hij wordt gezien als de ambassadeur van deze muziekstijlen en de cavaquinho in Nederland. Marijn heeft het podium gedeeld in Nederland en Brazilië met Braziliaanse grootheden als: Rogerio Souza, Luciana Rabello, Mauricio Carrilho, Pedro Amorim, CristovãoBastos, Marcelo Bernardes en Gabriel Grossi maar is ook actief in de Nederlandse jazzscene.

De Braziliaanse pianiste Elizabeth Fadel heeft een carrière in Brazilië doorlopen met uitvoeringen van recitals van klassieke en Braziliaanse populaire muziek, als solist of met orkesten. Tijdens haar studie had ze het privilege om te spelen met Olga Kiun, EvgenyIzotov, Henriqueta Garcez Duarte en Anna Yarovaia. Ze speelde twee jaar piano, klavecimbel en orgel bij het orkest Camerata Antiqua de Curitiba en werkte drie jaar als docente en pianiste aan het Conservatorium van Braziliaanse Muziek in Curitiba. Voordat ze naar Europa verhuisde, lanceerde ze het album “Divertimento” met Daniel Migliavacca en tourde met Paulo Moura. In 2010 verhuisde ze naar Nederland waar zij haar master heeft gehaald in klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, onder leiding van Jacques Ogg. Momenteel speelt ze met haar eigen band BandaFulo en als solo artieste, en geeft ze les bij EPM Holanda en andere scholen.

Udo Demandt is geboren in 1969 tussen de heuvels en bossen van Siegen, Duitsland
Begon drums te spelen op 8-jarige leeftijd in Dancemusic-, Pop- en Jazzbands, en vanaf zijn 18e ontdekte hij de wereld van de percussie. Tussen 1995 en 2000 studeerde hij Worldmusic percussion & drums aan het Rotterdams Conservatorium (nu Codarts), met  a.o. Martin Verdonk, Lucas van Merwijk, AlaorSoares.
Hij maakte vele studiereizen naar Spanje, Italië, Griekenland - met docenten zoals Zohar Fresco, Andrea Piccioni, Roberto Chiga, Cepillo. In 2009 studeerde hij 5 maanden in São Paulo en Rio de Janeiro bij Erivelton Silva, Marcio Bahia, Celsinho Silva en Luiz Guello.
Hij doceert percussie en drums - met een focus op Cajon - op Codarts / Rotterdams Conservatorium en Braziliaanse Pandeiro op EPM Holanda.
Hij speelt en speelde met o.a. Magda Mendes, Fernando Lameirinhas, Lilian Vieira Grupo,Luzazul
Primos del Norte, WindstrekenEnsemble, MetropoleOrkest, MonsieurDubois, Tania Kross ( Carmen Revisited)
Zijn passie is om zangers en solisten te begeleiden in de magische muzikale smeltkroes van Nederland en het buitenland, om nauwkeurig te weten te komen wat er nodig is om de liedjes en stukken te verbeteren, en niet in de laatste plaats om zijn persoonlijke stijl en geluid te leveren.

  • Entree € 15,- , tot 26 jaar € 7,50 incl. pauzedrankje + feestelijk drankje na afloop