ARGENTIJNSE TANGO EN FOLKLORE & CUBAANSE BOLERO & KLEZMER/GYPSY JAZZ

Isabel en Kaspar ontmoetten elkaar tijdens hun masterstudie aan de Wereld Muziek afdeling van Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Na een korte fase van try-outs besloten zij samen een programma op te zetten met muziek uit Latijns Amerika – Argentijnse tango’s en folklore met daarbij enkele voorbeelden van de Cubaanse bolero. Tango is een manier van verhalen vertellen, speciaal voor deze gelegenheid samengesteld, waarbij met het repertoire de geschiedenis van de Argentijnse muziek verteld wordt met de verschillende aspecten van de multi-culturele geschiedenis ervan.

Na de pauze treden Tim Panman en Tijmen Veelenturf op. Ook zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Rotterdams conservatorium Codarts, waar zij samen Argentijnse tango studeerden. Hun gedeelde passie voor Argentijnse muziek leidde tot een hechte vriendschap en vele muzikale ontmoetingen waarbij niet alleen tango, maar ook Gypsy Jazz, flamenco en Braziliaanse muziek aan bod kwam.

Het is een bijzondere kans om het eens zo populaire duo van zang met bandoneon mee te maken – een combinatie van de gangbare uitvoeringsparktijk in de geschiedenis van de tango. Kaspar en Isabel zien ernaar uit iedereen mee te nemen op een aangename en spannende reis naar Latijns Amerika!

Bij Tim en Tijmen staan deze middag vooral de gypsy jazz die op het programma. Met muzikaliteit en humor laten zij zien dat viool en gitaar een fantastische combinatie zijn.