Van Cappellenhuis


Huwelijk sluiten

Je huwelijkssluiting extra cachet geven met een live painting act? Het kan. Vrijdag 2 september was het voor de eerste keer in het Van Cappellenhuis het geval. Rein van Uden maakte deze impressie. Op deze pagina staan meer foto's.

Hieronder lees je meer over de plaatsen waar je in het Van Cappellenhuis kan trouwen en welke stappen je moet zetten om in het Van Cappellenhuis te kunnen trouwen.  Foto's overslaan en verder gaan op deze pagina? Klik hier

Wil je eerst of direct meer weten over de tarieven, klik dan hier.

 Door op de foto te klikken vergroot je het plaatje.

Trouwen in de tuin met utizicht op de IJssel
Elkaar in de fraaie tuin onder de oude bruine beuk het ja-woord geven, terwijl de IJssel met het getij meestroomt.
 
Of "gewoon" in de Van Cappellenzaal, die je zelf kan laten versieren zoals jullie dat voor deze ene speciale keer willen.
     
Zo krijg je het Van Cappellenhuis te zien op die ene zo bijzondere dag voor jullie en je familie en vrienden.
     
Bruid en bruidegom worden in de Regentenkamer ontvangen. Je kan als je dat wilt, de trouwplechtigheid ook helemaal in deze bestuurskamer van het voormalige oude mannen- en vrouwenhuis laten plaatsvinden. Maar dan kan er slechts een heel klein gezelschap daarvan getuige zijn. Is wel heel intiem.


Trouwmogelijkehden:

Van Cappellenzaal
De trouwzaal (Van Cappellenzaal) omvat de gehele linkervleugel van het gebouw. Dit is de trouwlocatie waar de trouwceremonie kan plaatsvinden. De zaal is uitgevoerd in de oorspronkelijke stijl van het gebouw: neorenaissance. De stijl waarop men in de tijd van de bouw, mede onder invloed van de industrialisatie, teruggreep. De maximale zitcapaciteit bedraagt 63 personen. De zaal geeft direct toegang tot de tuin waar - als het weer het toelaat - ook getrouwd kan worden ( 100 personen ).

 

Regentenkamer
De Regentenkamer biedt – onder bepaalde voorwaarden – de mogelijkheid in een intieme sfeer te trouwen. De maximale capaciteit bedraagt 26 personen. De Regentenkamer is nog geheel in de originele staat en behoort met de kostbare schilderijen, kunst, inventaris en inrichting tot de vier best bewaard gebleven regentenkamers in Nederland. Opvallend is het goudleerbehang. Dit soort behang was aan het eind van de negentiende eeuw zeer geliefd bij de gegoede burgerij, die er graag mee pronkte in huis.

 

Trouwen in de tuin
De grote en privégelegen tuin is onder architectuur aangelegd en ligt direct aan de Hollandsche IJssel .Indien het weer het toelaat, kun je in de tuin trouwen. Kan het romantischer! Voor het trouwen in de tuin wordt een toeslag berekend. 

Ook kan je na de trouwplechtigheid je in de tuin laten feliciteren, de bruidstaart aansnijden en het glas heffen op juliie huwelijksgeluk. De meer dan een eeuw oude rode beuk in de tuin staat op de bomenmonumentenlijst en creëert een sfeervolle, romantische omgeving met zijn enorme stam en kruin. Een unieke locatie voor foto's.

Informatie over de tarieven en/of een afspraak maken voor een huwelijksvoltrekking
Als je wilt trouwen in het Van Cappellenhuis dan is de procedure als volgt:

Je kunt bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente een optie nemen op een dag en tijdstip voor jullie huwelijk- of partnerregistratie, mits de stukken in het bezit zijn van de afdeling Publiekszaken.
Wil je meer informatie, dan kan je ook (bij voorkeur tussen 14.00 en 16.00 uur) bellen naar 14010. (Dit nummer is voor de overheden in de regio Rotterdam, het is dus 14 plus het netnummer van de regio, vandaar 14010). Wil je toch eerst de tarieven zien? Dat kan, klik dan hier.

Vervolgens neem je contact op met het Van Cappellenhuis, (010) 284 20 26 om het tijdstip te reserveren. Je sluit dus zelf een overeenkomst af met het Van Cappellenhuis voor de huur van de locatie.
Met de bevestiging van deze locatie ga je persoonlijk aan de loketten van de afdeling Publiekszaken de optie omzetten in een definitieve boeking. Dit dient te gebeuren binnen de daarvoor gestelde termijn van twee weken om te voorkomen dat de reservering bij Publiekszaken vervalt. 


Een van de medewerkers leidt belangstellenden rond in het Van Cappellenhuis en bij goed weer ook in de tuin. Persoonlijke aandacht voor ieder die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van het Van Cappellenhuis: trouwen (zoals op de foto), andere feestelijke bijeenkomsten in de zakelijke of persoonlijke sfeer, vergaderingen.
 

 (klik op de foto voor een vergroting)


 Het plannen en organiseren van jullie huwelijk vraagt veel aandacht, mocht je nog vragen of speciale wensen hebben, aarzel niet een afspraak voor een bezichtiging te maken. Dat kan overdag, 's avonds en ook in het weekend als jullie dat beter uitkomt.  

Bijzonderheden:

- het gebouw is toegankelijk voor rolstoelen en ook de tuin is bereikbaar via een speciale lift.
- het Van Cappellenhuis is een openbaar gebouw en daarom mag in het gehele gebouw niet worden gerookt.
- honden worden niet toegelaten (geleidehonden uitgezonderd).
- onze huisregels zijn van toepassing

Kijk voor de tarieven onder het kopje trouwtarieven van deze website of klik hier.

Internet
Het Van Cappellenhuis biedt de mogelijkheid de huwelijksvoltrekking live met achtcamera's, via internet te volgen.

Bereikbaarheid en parkeren
Het Van Cappellenhuis is gesitueerd aan de buitenkant van de dijk in het historische centrum van Capelle aan den IJssel. Voor de deur kan niet geparkeerd worden, maar in de directe omgeving is voldoende parkeermogelijkheid aanwezig. Een bijlage - ook digitaal - over de diverse parkeerlocaties ontvang je gratis, zodat u die bij de uitnodiging kan insluiten.

Muziek
De Van Cappellenzaal beschikt over een uitstekende geluidsinstallatie en CD-speler. Tevens staat er een nieuwe Kawai-vleugel die echter niet buiten de zaal mag worden geplaatst. Voor het gebruik van de vleugel wordt wel een vergoeding gevraagd. Ook is het mogelijk gebruik te maken van "levende muziek". Vraag naar de mogelijkheden.

Wij respecteren de rust van onze buren en overburen, daarom is versterkte muziek niet toegestaan. Dit is namelijk niet in overeenstemming met de bestemming van het pand.
 
Catering
Wil je na de ceremonie de taart aansnijden met bubbels of een kopje koffie in de tuin of in de Galerie?  Dat kan, maar de catering en/of bediening dient wel te geschieden door een professionele cateraar. Wij werken samen met verschillende cateraars. Klik hier voor de lijst met cateraars. Graag horen wij je wensen en bespreken gaarne met je de mogelijkheden.
Of vraag ons naar de aantrekkelijke “zelfcatering arrangementen“.