Van Cappellenhuis


Router en Parkeren

DEZE PAGINA WORDT NIET MEERGEBRUUKT. ZIE FACEBOOK

10 november 2016

Het Brackman Trio met beroemde pianotrios

Vrijdagavond aanvang 8 uur  speelt het enthousiaste en frisse maar al o zo ervaren Brackman Trios beroemde pianotrios in het Van Cappellenhuis.

 

21 oktober 2016

Zaterdagavond Kenturah's Kitchen en Joran Aarssen

Vanwege een blessure aan de vinger kan Yoran zaterdagavond niet spelen. Een ander jong talent, Donald Simoen, neemt zijn plaats in. Kom en geniet toch van een mooie jazzavond.

 

 

 

16 oktober 2016

Lezing over Expositie Boymans

In het Van Cappellenhuis dinsdag 18 oktober 20.00 uur kunstlezing door Josée Claassen over FRA BARTOLOMMEO - OVER MEMORABELE KUNST, MACHT EN MUZIEK IN FLORECE.

 

9 oktober 2016

Oude brandblusser terug in huis

Dankzij een van de bewoners van de Dorpsstraat is het Van Cappellenhuis sinds kort in het bezit van de oude brandblusser. Binnenkort zal deze worden overgedragen aan de Historische Vereniging om het apparaat bij de andere geschiedenis van het huis te bewaren. Wij zijn de bewoner zeer erkentelijk voro zijn bemoeienissen.

 

19 september 2016

Beth & FLO

Zondag 25 september 15.00 uur met een muzikaal feest in het Van Cappellenhuis. Nu reserveren.

 

23 juni 2016

Het Van Cappellenhuis voor trouwen, verhuur, kunst  & cultuur.

Het Van Cappellenhuis gaat gewoon door met allerlei culturele activiteiten. Trouwen in het sfeervolle Van Cappellenhuis: wie wil dat niet? Of er een speciale andere gebeurtenis vieren? Het kan allemaal. Informeer ernaar via info@vancappellenhuis.nl

In de zomermaanden zijn er geen culturele activiteiten. Wel is de galerie tijdens kantooruren toegankelijk. zaterdag 2 juli t/m donderdag 8 augustus: Zomerexpositie "Tekeningen"van Willem Behr

  Meer informatie?

 

19 oktober 2015

Vergeet het niet:Trio  Lumaka

Het Van Cappellenhuis brengt Trio Lumaka met een reis naar de bruisende jaren twintig in Parijs, Spanje en Amerika, zaterdag 24 oktober 20.00 uur.

 

5 mei 2015

Nieuwsbrief mei is uit

De nieuwsbrief mei 2015 met informatie over o.m. het concert van 29 mei kamermuziek in de keuken en Salonorket Capelle.  zie http://www.vancappellenhuis.nl/nieuwsbrief

 

17 april 2015

DE NIEUWE RITA REYS

Masha Bijlsma, ook wel genoemd de nieuwe Rita Reijs, komt zaterdag 25 april naar het Van Cappellenhuis.


31 maart 2015

De nieuwsbrief Cultuur is uit

Met o.a. 25 april jazz met Masha Bijlsma en op 12 april geheime liefdesverhalen en speelse dansen met het flamingo baroque trio.

 

23 maart 2015

Jazz met Cube

zaterdag 20.15 uur: SWING IN HET VAN CAPPELLEN HUIS MET CUBE

  

16 december 2014

Carols aan de IJssel

Het kan nog: je nu aanmelden voor de Carols aan de IJssel: gezellig samen kerstliederen zingen o.l..v Karin Wemelsfelder. Aanvang 20.00 uur.

 

15 november 2014

Eddy Geerts bij TRAEBEN

22 november v.a. 20.00 uur: DJ Eddy Geerts warmt het jazzpubliek op voor het optreden van de Deense groep TRAEBEN.

 

30 oktober 2014

Sieradenfair Prachtig

Zondag a.s. van twaalf tot vier een keur aan sieraden, om bijvoorbeeld te dragen als je trouwt in het Van Cappellenhuis of bij voorstellingen, zoals de concertlezing van Jan Brokken a.s. dinsdag.

 

14 oktober 2014

Jazz in het Van Cappellenhuis

27 oktober 20.00 uur: Jazz in het Van Cappellenhuis met Starklinnemann Quintet. Met een glas in de hand in de Galerie, of 100% luisterend in de Van Cappellenzaal.

 

29 september 2014

zaterdagavond een onvergetelijke jazzavond binnen en ook buiten in de tuin aan het water. Zie voor foto's onze facebookpagina en noteer alvast het eerstvolgende reguleire jazzconcert van zaterdag 25 oktober.

 

25 september 2014

Jazz in het Van Cappellenhuis

Zaterdag 19.00 uur spectaculaire opening van het jazz-festijn. Gratis entree. Maximaal 100 bezoekers tegelijk. Consumpties via muntverkoop.

 

23 september 2014

Jazz in het Van Cappellenhuis

Zaterdag 27 september 19 - 23.30 uur: Een keur van Jazz-musici treedt op in een doorlopende voorstelling. Vrij entree, maar maximaal 100 personen tegelijk.

16 mei 2014

Ook van Marcel Worms.

Behalve van Jan Brokken kregen we ook van pianist Marcel Worms complimenten. Wat een prettige en warme ontvangst op 7 mei. De locatie is werkelijk prachtig.

13 mei 2014

Jan Brokken over 7 mei

Heel veel dank voor de perfecte organisatie van de concertlezing. Het was een geweldige avond op een magische plek.

 

7 mei 2014

Lees de nieuwsbrief mei 2014

De nieuwsbrief over mei is uit. Lees over de workshop solozang op 25 mei.

 

10 april 2014

Lees de nieuwsbrief april 2014

De nieuwsbrief over april is uit. Hierin ook al aankondigingen van twee mooie activiteiten in de maand mei. Lees meer over Jan Brokken in het Van Cappellenhuis.

 

25 maart 2014

Juffrouw ooievaar snavelt het hoogste lied

De kinderen maken via de karakters Juffrouw Ooievaar, Isadora en Zangeres Viola kennis met diverse klassieke evergreens. Maar ook met enkele kunstliederen, waardoor de kinderen terloops met de sfeer van de klassieke liedkunst in contact komen.

 

15 maart 2014

Klassiek kinderconcert Juffrouw Ooievaar snavelt het hoogste lied.

Zaterdag 29 maart, 11.30 - 12.30 uur over Zangeres Viola, Juffrouw Ooievaar en Isadora Paradijsvogel. Met Viola gaat alles perfect! Alleen die onmogelijke hoge C bederft alles. Wanhopig gaat Viola naar het bos om raad te vragen aan Isadora Paradijsvogel. Deze stuurt haar voor zangles naar de ijdele Juffrouw Ooievaar........... Entree €6,50.

 

15 maart 2014

Kinderconcert Juffrouw Ooievaar snavelt het hoogste lied

 

Zaterdag 29 maart, 11.30 - 12.30 uur is er in het Van Cappellenhuis een klassiek kinderconcert voor kinderen vanaf 4 jaar (met poppen) over Zangeres Viola, Juffrouw Ooievaar en Isadora Paradijsvogel. Met Viola gaat alles perfect! Alleen die onmogelijke hoge C bederft alles. Wanhopig gaat Viola naar het bos om raad te vragen aan Isadora Paradijsvogel. Deze stuurt haar voor zangles naar de ijdele Juffrouw Ooievaar...........

 

26 februari 2014

De nieuwsbrief maart 2014 is uit.

Donderdag 6 maart: lezing "Overleven op een ijsschots"; vrijdag 7 maart: cursus Kunstgeschiedenis; nieuwe cursus vanaf 21 maart; vanaf woensdag 12 maart: Luisterkring; dinsdag 13 maart: voorstelling: "Klimmen naar Kruishoogte"; zaterdag 29 maart: familieconcert "Juffrouw Ooievaar snavelt het hoogste lied"; t/m vrijdag 21 maart: expositie "Gregorian Contemporary Art";  Vanaf 24 maart expositie "After Nature Artists and Friends".


20 februari 2014

Optreden leden Camerata Delft groot succes.

Imre Rolleman (fluit), Lotte Beukman (cello) en Andrew Clark (klavecimbel), dinsdag 18 februari, was een groot succes. Het publiek had dan ook zeer veel waardering voor de magnifieke uitvoering.

13 februari 2014

Camerata Delft in het Van Cappellenhuis

Dinsdag 18 februari, aanvang 20.00 uur treden leden van het gerenommeerde Camerata Delft op. Imre Rolleman (fluit; zie foto), Lotte Beukman (cello) en Andrew Clark (klavecimbel) spelen werken van Händel, Leclair, De Fesch, Telemann en....Villa-Lobos. Reserveren kan via de website van het Van Cappellenhuis.

 

16 januari 2014

Foto-impressie van geweldige en sfeervol nieuwjaarsconcert plus opening van expositie

Het Duo Prima Vera bracht op 14 januari 2014 op de hun geheel eigen, theatrale wijze, met de nodige humor hun met enthousiasme ontvangen programma "Ode aan Amor". Daarna vond de officiële opening plaats van de expositie met Georgische kunst. De opening werd verricht door wethouder Eric Faasen van Capelle aan den IJssel en de honorair consul van Georgië, Nico de Borst.

 

11 januari 2014

Wethouder Cultuur Capelle bij Nieuwjaarsconcert en opent expositie

Met veel plezier melden wij dat het Vrolijke Nieuwjaarsconcert van dinsdag 14 januari, aanvang 20.00 uur en met aansluitend de opening van de expositie van de Georgische kunst, extra luister wordt bijgezet door de aanwezigheid van de wethouder van cultuur, de heer Eric Faassen. Deze zal ook de opening van de expositie verrichten, daarbij bijgestaan door de Honorair Consul van Georgië.

 

 

6 januari 2014

De nieuwsbrief Cultuur van januari 2014 is uit.

Met de aankondiging van het vrolijke nieuwjaarsconcert op 14 januari door Duo Primavera en de officiële opening van de nieuwe expositie "Gregorian Contemporary Art" in de galerie daarna. Maar er is meer.... Zie de verwijzing op de homepage van www.vancappellenhuis.nl

 

 

29 december 2013

Vooraankondiging Nieuwjaarconcert en opening expositie

Op dinsdag 14 januari, aanvang 20.00 uur, begint het Nieuwjaarsconcert met het Duo La Primavera. Aansluitend is er de officiële opening van een nieuwe expostie in de galerie. Kaartverkoop vanaf dinsdag 7 januari 2013.

Het Duo zal u die avond trakteren op een "Ode aan Amor" en dat doen ze geheel op hun eigen wijze! Wilt u een indruk krijgen van het duo, dan is een kijkje op www.duolaprimavera.nl de moeite waard. Maar er valt die avond nog meer te beleven!
Nadere informatie volgt.

 

19 december 2013

Foto's Carols aan den IJssel op de site

De "Carols aan den IJssel", het meezing-project van Bibliotheek aan den IJssel en het Van Cappellenhuis op 17 december 's avonds was een groot succes. Zie de foto's op de website.

 

 

 

4 december 2013

Een steentje bijdragen aan het Van Cappellenhuis als vrijwilliger met een of meer taken en/of als bestuurslid? 

Meer informatie? Mail naar info@vancappellenhuis.nl en/of kijk in het document met de beschrijving van enkele functies en taken

 

 

27 november 2013

De nieuwsbrief december is uit met informatie over de activiteiten in december. Deze maand staat voor een groot deel in het teken van Kerstmis.

 

 

 

 

 

20 november 2013

Nu foto's beschikbaar van het sfeervolle optreden van Joop Visser &Jessica van Noord. Klik hier.

 

 

 

 

17 november 2013

10.45 uur: Toch nog drie kaartjes beschikbaar voor de voorstelling van vanmiddag.

 

17 november 2013

De voorstelling van Joop Visser en Saskia van Noord (zondag a.s. 15.00 uur), is uitverkocht. Het is nog wel mogelijk zich aan te melden voor de reservelijst, via info@vancappellenhuis.nl.

 

15 november 2013

Nog drie plaatsen beschikbaar voor Joop Visser en Saskia van Noord (zondag a.s. 15.00 uur)

 

12 november 2013

Nog enkele plaatsen á € 12,00 beschikbaar voor zondag 17 november 15.00 uur: Joop Visser (voorheen Jaap Fischer) en Jessica van Noord met hekeldichten, lof- en treurzangen.

11 november  2013

Foto's van het optreden van Bob van der Ent en Daniël Kramer staan op onze site.

10 november 2013

De lezing op 15 december over de vergeten poolexpeditie gaat niet door.

Omdat het boek over deze vergeten poolexpeditie later verschijnt, dan gepland, wordt de lezing op een later tijdstip gehouden. Zodra de nieuwe datum bekend is, volgt bekendmaking via onze site en is reservering via de programmapagina mogelijk.

10 november 2013

Klassiek concert door BOB VAN DER ENT (viool) en DANIËL KRAMER (piano), aanvang 15.00 uur.

15.00-17.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.

KLASSIEK CONCERT door BOB VAN DER ENT (viool) en DANIËL KRAMER (piano). Met werken van Mozart, Fauré, Messiaen, Ravel.

Het is een Frans georiënteerd programma (zelfs Mozart schreef zijn sonate in Parijs). Bob  van der Ent behoort tot één van de meest vooraanstaande Nederlandse violisten. Hij debuteerde reeds op 10-jarige leeftijd als solist met het Nederlands Jeugd Strijkorkest o.l.v. Roland Kieft. In 2005 debuteerde hij in de grote zaal van het Concertgebouw van Amsterdam. Sindsdien treedt hij regelmatig op voor radio en tv. In januari 2013 is zijn eerste CD verschenen bij het label Aliud met sonates van bijzondere Nederlandse componisten uit de periode van ca. 1840-1930. De CD kreeg lovende recenties en is door Opus Klassiek in maart 2013 uitgeroepen tot CD van de maand.  Zie www.bobvanderent.nl.

Daniël Kramer studeerde als scholier bij Ton Hartsuiker en vervolgens aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij het diploma Tweede Fase behaalde met onderscheiding. Hij ontving diverse masterclasses en won belangrijke prijzen bij (inter)nationale concoursen. Hij soleerde o.a. met het Residentie Orkest en het Radio

4 november 2013

Nieuwsbrief Cultuur van november

De nieuwsbrief Cultuur van november is uit met o.a. informatie over een concert op concertgebouwniveau, het optreden van Joop Visser (vroeger: Jaap Fischer) en Jeissica van Noord. Meer lezen? Klik hier

 

19 januari 2013

Harpist remy van Kesteren geeft masterclasses en twee concerten 's avonds.

Met veel succes heeft op zaterdag 19 januari een sfeervolle en uniek harpfestival in het Van Cappellenhuis plaatsgevonden. In samenwerking met de muziekschool SKVR hebben leerlingen deelgenomen aan de masterclasses van de jonge, nu al beroemde harpist Remy van Kesteren.

Twee praktisch uitverkochte "zalen" 's avonds luisterden naar de door hem gegeven concerten. Ook mocht op elke voorstelling een van de deelnemers aan de mastrclasses spelen. Het unieke harpensemble van de SKVR opende de voorstellingen.

Klik hier foto's van het evenement.

 

 

2 mei 2012

Wethouder Faassen opent expositie Capelse Schonen.

Tijdens een druk bezochte opening van de fototentoonstelling van jonge Capelse vrouwen, voerde onder meer de wethouder van Cultuur het woord. Naar aanleiding van de zeer fraai uitgevoerde foto's van deze Capelse Schonen (zoals de titel ook luidt), zei hij ook dat het uiteindelijk toch ook om het innerlijk ging. Hij refereerde hierbij aan woorden van Aristoteles.

De Capelse Schonen waren er zelf ook en zij waren zeer bereid om naast hun eigen portret te poseren.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling, die de hele maand mei te bezichtigen is tijdens kantooruren.

15 april 2012

Zeer succesvolle Bach-dag.

 Klik hier of op de foto voor meer foto's van de Bach-dag

Enkele reacties van deelnemers en optredenden:

Wat er die dag gedaan werd:

In het Van Cappelenhuis werd op zondag 15 april een BACH-DAG georganiseerd, waarbij door 33 enthousiaste deelnemers Bach werd beluisterd én beleefd!
Meestercellist René Berman speelde niet alleen de Suites voor cello prachtig, maar vertelde er de hele dag door vanuit zijn kennis en expertise als het ware “van binnenuit”, door de nauwe verwantschap die hij met Bach heeft opgebouwd. Maar er gebeurde nog véél meer!